Századvég: Márki-Zay Péter a globalista érdekek hálójában

Hírek Pindroch Tamás
Márki-Zay Péter politikáját az előválasztáson aratott győzelme óta még hangsúlyosabban Soros György és a globalista erők érdekeinek kiszolgálása határozza meg – írja elemzésében a Századvég.

A Századvég megállapítása szerint a bevándorlás és az LMBTQ-lobbi nyílt támogatása, a rezsicsökkentés elleni harc, valamint a minimálbér eltörlésének kívánalma mind meghatározott célt szolgálnak – a nemzetközi baloldali hálózat politikai és pénzügyi támogatásának megszerzését. Ennek a stratégiának régmúltra visszatekintő hagyományai vannak a hazai baloldalon, melyhez az ellenzék miniszterelnök-jelöltje minden jel szerint kiválóan alkalmazkodik. Így nem véletlen, hogy a közelmúltban a Soros-hálózat számos vezető alakjával tárgyalóasztalhoz ülhetett. Ugyanakkor szerintük ez a politika nemcsak Magyarország szuverenitását veszélyeztetné, hanem az életszínvonal drasztikus romlásához is vezetne.

Felidézik: Márki-Zay Péter 2018-ban a migrációval kapcsolatban azt mondta, „az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk”, 2019-ben egy még határozottabb állásfoglalás követte, melyben már úgy fogalmazott, hogy „összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás egy adott térség gazdasági fejlődésére”. Az elemzés ebből arra következtet,

a politikus ezekkel a kijelentésekkel hitet tett a Soros György által megálmodott nyílt társadalom eszméje mellett.

A friss nyilatkozatokat számba véve azt írják: október 20-án a CNN-nek a baloldal miniszterelnök-jelöltje újfent a bevándorlás mellett foglalt állást, rá két napra pedig a Newsweek hasábjain állt ki az LMBTQ-lobbi mellett, elítélve a magyar kormány e témában folytatott gyermekvédelmi intézkedéseit. Október 23-án Márki-Zay Péter Soros György bevándorlásban tanúsított szerepét relativizálva kijelentette : „Soros Györgyről még egyetlenegy migráns betelepítését sem tudták bebizonyítani”.

Emlékeztetnek, tavaly november első felében Márki-Zay többnaposlátogatáson vett részt Brüsszelben, ahol a Soroshoz közvetve vagy közvetlenül kötődő uniós döntéshozók közül többek között Věra Jourovával, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökével, Ska Kellerrel, a Zöldek frakcióvezetőjével, Iratxe García Pérezzel, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) frakciójának elnökével, valamint Manfred Weberrel, az Európai Néppárt vezetőjével is egyeztethetett.

Ezek az egyeztetések mindkét fél részéről meghatározott célokat szolgáltak: míg Márki-Zay Péter a globalista erőtér politikai és pénzügyi támogatásának megszerzéséért, addig a Soros-hálózat tagjai a magyar ellenzék politikai irányvonalainak kijelöléséért ültek tárgyalóasztalhoz.

Márki-Zay nem sokkal a visszatérését követően, plakátkampány keretében vette védelmébe a bevándorlással összefüggésben Soros Györgyöt.

Emellett visszatérően bírálja a kormány kisfogyasztók érdekeit szolgáló rezsicsökkentő intézkedéseit, elismerve, hogy a maga részéről a multinacionális energiavállalatok érdekeit szolgáló 2010 előtti neoliberális megközelítést alkalmazná. Végül pedig eltörölné a minimálbért, mely utat nyitna a külföldi kézben lévő óriásvállalatok fizetéscsökkentő törekvéseinek és a bérek befagyasztásának.

(Borítókép: MTI/Mohai Balázs)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink