Svéd főszerkesztő szerint a bűnözés közvetlenül összefügg a kudarcos integrációs politikával

Hírek
Paulina Neuding, a Kvartal című svéd online folyóirat főszerkesztője szerint “az olvasók már érzéketlenné váltak az erőszakra”. Két hét alatt öt robbantás történt az országban év elején - írja a Politicon megjelent cikkében.

A Magyar Idők szemlézte Neuding írását, amelyben az újságíró kifejtette, hogy a svédek által érzékelt valóság teljesen más, mint a svéd kormány által felvázolt kép. Példának a mentőszakszervezet vezetőivel készített interjúját hozta fel. Ők arról számoltak be Neudingnak, hogy egyes területek egyértelműen no-go zónáknak minősülnek a mentők számára, rendőri védelem nélkül meg sem közelítik az ilyen helyeket. A főszerkesztő szerint a téma azért is különösen kényes, mivel a bűnözés közvetlenül összefügg az országnak a bevándorlók integrálásában elszenvedett kudarcával.

Egyre többen merik kimondani a tényeket a svédországi helyzetről: nem működik az integráció, a bevándorlás hatalmas mértékben növelte a bűnözést, párhuzamos társadalmak alakulnak ki.


Fotó: Paulina Neuding, a Kvartal című svéd online folyóirat főszerkesztője (twitter.com)

Ilyen például Kent Ekeroth svéd parlamenti képviselő, aki korábban kiállt Magyarország és Orbán Viktor politikája mellett, nemrégiben pedig bejelentette: hazánkba költözik. Miért? Mert véleménye szerint Svédországban a migráció miatt elviselhetetlen lett a helyzet.

Hasonlóképp döntött egy korábban Svédországban élő svéd-magyar nő is, Natalie Contessa. Hazaköltözött és interjút is adott, azzal kapcsolatban, hogy mennyire katasztrofális a helyzet a haladó skandináv országban. Hangsúlyozta, a rendőrök segítségére sem lehet sajnos számítani, mivel inkább ott hagyják munkájukat, mintsem megvédjék az embereket. Persze a hazai haladó média nagyon gyorsan rászállt Natalie Contessára, és az sem zavarta őket, hogy két másik svédországi magyar is hasonlóképp nyilatkozott .

Valós a probléma és súlyosbodik, mindenhol ez a konklúzió. Svédországban a migránsbandák már szó szerint háborúznak egymással. Évente akár több tucat gránátot is egymásra dobálnak. Érdekes kérdés, hogy az ott élő bevándorlóknak honnan van pénzük arra, hogy ilyen fegyvereket vásároljanak. Nem olcsó mulatság ugyanis egy gránátra beruházni, hát még többre. Darabját 40.000 forint körül adják.

Svédországban tehát az integráció megbukott, és a környező országok (Dánia és Norvégia) is egyre inkább negatív példaként említik közvetlen szomszédjukat.

Borítófotó: svéd rendőr kísér újonnan érkezett menedékkérőket a malmöi Hyllie pályaudvar egyik peronján. A svéd hatóságok 2016. január 27-én bejelentették, hogy mintegy 80 ezer olyan menedékkérő kitoloncolását tervezik, akiknek a menedékjog iránti kérelmét az előző évben elutasították. (MTI/EPA/TT/Johan Nilsson)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink