Indexes kettős mérce: önkényesen osztogatják az antiszemita bélyeget

Hírek
Ismét bizonyította az Index, hogy sajátosan értelmezik a valóságot. Az önszorgalmból fake news-t gyártó haladó portál nyakatekert logikával azt próbálja (ismét) bebizonyítani, hogy a magyar kormány antiszemita, és a zsidóság védelme csak egy faék egyszerű "üzenet". Az antiszemitizmus relativizálása pedig nem okoz számukra problémát.  

Az Index alapvetése legújabb cikkében az, hogy a csupán kormánypártok piszkos trükkje az antiszemitizmus áttolása a baloldalra. Valójában azonban nem Orbán Viktor tolta át az antiszemiták a politikai paletta másik oldalára, hanem egy teljesen új antiszemitizmus született meg az évtized közepén.

A haladó portál meglátása szerint Izraelt kritizálni nem antiszemita támadás, Soros György ügyeire rávilágítani viszont már a negatív zsidó sztereotípiákra hajaz, vagy Heisler Andráshoz köthető elszámolási problémákról írni nettó antiszemitizmus. Jelentem: a kettős mérce él és virul az Index háza táján.

De itt még nincs vége! A cikk szerzője a bevándorlás veszélyeit egyszerű politikai haszonszerzésnek látja, miközben halkan megemlíti, hogy azért Európában történtek zsidóellenes támadások a muszlimok részéről, de nyakatekert logikájuk alapján ez nem más, mint a konzervatív Netanjahu elleni kritika a sokadgenerációs arabok részéről.

A balliberális fake news-gyár arról persze hallgat, hogy Soros György több, jelen tudomásunk szerint összesen hat amerikai központú, Izrael-ellenes szervezetet támogat anyagilag. Közös jellemzőjük ezeknek a csoportoknak, hogy valamennyi szélsőbaloldali eszméket képvisel, és a tengerentúli egyetemi világban bír jelentős befolyással. Erről itt írtunk bővebben.

Az Index – aki szerint ugye nincs is migrációs válság – elfeledkezik azonban arról, hogy a bevándorlást támogató baloldaliak olyan tömegeket hoznak Európába, akiket születésük óta az zsidók gyűlöletére neveltek. Franciaországban 2017-ről 2018-ra 69 százalékkal nőttek az antiszemita támadások, a magát a tolerancia őshazájának hirdető Svédországban Molotov-koktélokkal dobálják meg a göteborgi zsinagógát. Az Egyesült Királyságban 2013-ban csupán 535 antiszemita indíttatású támadást rögzítettek, három évvel később ez a szám majdnem a háromszorosára nőtt. S akkor még nem is beszéltünk a szigetországi Munkáspárt vezetőjéről, Jeremy Corbynról, aki olyan eseménynek volt a házigazdája, amelyen Izraelt a náci Németországhoz hasonlították. A Munkáspárt ugye meg kifejezetten nem egy jobboldali párt.

Az Index szerint Magyarország és Izrael kiváló kapcsolata ellenére a kormány antiszemita (pedig segítséget nyújt a Dunába lőtt zsidók földi maradványainak a felkutatásához és méltó elhelyezéséhez), az arab világ migránsai által elkövetett erőszakos zsidóellenes támadások pusztán kritikák a jobboldali izraeli kormány irányába.

Sajátos valóságértelmezés ez a fake news-gyár Indextől, mely a kormányt antiszemitizmussal vádoló cikkében valahogy megfeledkezett Sneider Tamás Jobbik-elnök náci múltjáról és Sneiderné karlendítéséről. Hiába, így megy ez Indexéknél…

Ezek is érdekelhetnek

További híreink