Gál Miklós nagyvállalkozó: Úttörőként Szerbiában

Hírek Szajlai Csaba
Szerbiában lát komoly befektetési lehetőségeket a Takarékbank és a TV2 résztulajdonosaként is ismert Gál Miklós. A nagyvállalkozó erről a Figyelő legfrissebb számában nyilatkozott. Az üzletember szerint a Magyarországon már bizonyított kkv-hitelezési politika Szerbiában is jó példa lehet, de magyarlakta területeken a turizmusban is befektet a hozzá köthető Arthur Bergmann Hungary Zrt.

A pénzügyi és a turisztikai területekre fókuszálunk Szerbiában – mondta a nagyvállalkozó a Figyelőnek. Kifejtette: az előbbi területen elsősorban a faktoring piacon kívánnak új szereplőként megjelenni, mivel ezen a területen szereztek komoly tapasztalatot itthon és ezt kívánják kamatoztatni a szerb piacon is. De vizsgálják a hitelezés lehetőségét, és egy hozzánk köthető alapkezelő engedélykérelme is folyamatban van.

A bizalmi vagyonkezelés és az alapkezelés jogi háttere, gyakorlati működési kérdései még kiforratlanok, de a kockázatok mérlegelése mellett ígéretes üzleti lehetőséget látunk – húzta alá, megjegyezvén: több turisztikai projekt is a fókuszukban van.

„A már említett turisztikai és pénzügyi területen Szerbia jelentős elmaradásban van ahhoz képest, mint amit Magyarországon ma tapasztalunk.

Nagyon komolyan hiszünk abban, hogy úttörőként ott kell lennünk, máskülönben nem hoztuk volna meg azt a stratégiai döntést, hogy erőforrásaink egy jelentős részét Szerbiára koncentráljuk. Úgy a faktoring terület, mind a vidéki szállodai szegmens csábító lehetőségeket rejt, ebben egyébként a helyi szakemberek is egyetértettek velünk, ami tovább erősíti a hitünket. Azt látjuk, hogy most pionírként lehet megjelenni ezen a piacon, aminek minden előnyét szeretnénk kihasználni” – hangsúlyozta Gál Miklós üzletember.

Von der Leyen elkötelezett Szerbia integrációja mellett

További részletek a Figyelő hetilap legfrissebb számában.

Stratégiai együttműködést kötött Magyarország és Szerbia

(Borítókép: Móricz-Sabján Simon)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink