Ungár Anna: „Az ingatlanszakma választott engem”

Hírek
Miközben a BIF mielőbb szeretne bekerülni a BUX-kosárba, addig továbbra is elkötelezettek vagyunk abban, hogy kifizetjük a 90 százalékos osztalékot a nyereségünk után a részvényeseinknek - jelentette ki a csütörtökön megjelenő, Figyelőnek adott interjújában dr. Ungár Anna, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) igazgatótanácsának elnöke, aki részletesen kifejti: ügyésznek készült, ám az  ingatlanszakma „kiválasztotta” őt.  

Dr. Ungár Anna két éve a BIF elnöke, tizenkét esztendeje pedig a társaság igazgatótanácsának a tagja. Mostani pozíciójából kiindulva aktívabb, mint korábban volt.

Arra a felvetésre, hogy mitől másabb a BIF, mint más hasonló profilú ingatlanhasznosító és fejlesztő cég, azt válaszolta: „társaságunk rendelkezik a budapesti belváros ingatlanos kuriózumaival. Olyan kiemelt elhelyezkedésű ingatlanaink, lehetőségeink vannak a főváros belső kerületeiben, amelyekkel más cégek nem rendelkeznek” – húzta alá.

Kiemelte azt is: ingatlanhasznosító és fejlesztő cégként a BIF 1998 óta tőzsdei jelenléttel bír, és az elsők egyike volt, amely következetesen a SZIT-té (szabályozott ingatlanbefektetési társaság) válás útjában látta a jövőt. „Számunkra a SZIT, mint konstrukció kihagyhatatlan üzleti lehetőségként merült fel, amellyel a magánbefektetők is jól járnak” – hangsúlyozta az interjúban.

A teljes interjú a Figyelő október 11-én megjelent számában olvasható.