Thaiföld megelégelte a tömegturizmust

Hírek Figyelo.hu
A koronavírus-járvány előtti ellenőrizetlen tömegturizmus káros hatással volt a régió érzékeny ökoszisztémájára.

A koronavírus-járvány ideje alatt Thaiföld sem fogadhatott turistákat. A korlátozások enyhítését követően azonban az eddigiekkel ellentétben más típusú turisták felé nyitnának — írja a roadster.hu.

Phiphat Ratchakitprakarn idegenforgalmi miniszter jelentette be, hogy

inkább a minőségi turistákat próbálnák meg az országba csábítani.

A fehérhomokos strandjairól és tiszta kék vizéről ismert Phi Phi szigetek biztosan örülne a változásnak. A járvány előtt a Phi Phi Nemzeti Park évente több mint két millió látogatót vonzott, és naponta hatezren kirándultak el a világhírű Maya Bay-hez.

Az ellenőrizetlen tömegturizmus következtében a koralltakaró mérete például több mint hatvan százalékkal csökkent az elmúlt egy évtizedben,

ami miatt 2018-ban a Maya-öböl egy részét is lezárták.

Azóta sem nyitották meg, a turisták távollétében pedig a környezet elkezdett regenerálódni: a partoknál veszélyeztetett cápák jelentek meg, és visszatértek a teknősök is.

Thaiföld jelentős bevételi forrása továbbra is a turizmusból származik, és a kormány a tudatosabb, fenntarthatóbb életmódot folytató látogatókkal élesztené fel az iparágat. Az ország négyféle látogató bevonzására összpontosítana:

a magasan kvalifikáltakra, a vagyonos világpolgárokra és nyugdíjasokra és a munkát kereső szakemberekre.

A minőségi látogatók bevonzása érdekében a kormány enyhítheti a jachtozásra vonatkozó szabályokat, és felülvizsgálja a személyes tárgyakra és a luxuscikkekre kivetett adókat. Yuthasak Supasorn, a Thaiföldi Turisztikai Hivatal irányítója szerint az idegenforgalom fenntarthatósává tétele érdekében, magas minőségű turistákra van szükség.

Amerika szigorít a turisták tesztelésén

(Bortókép: Tűzijátékra váró turisták Thaiföldön Fotó: Peerapon Boonyakiat/SOPA Images/LightRocket / Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink