Szenteste napján csak délig

Hírek Hőnyi Gyula
Az OKSZ tagvállalkozásai (ALDI, AUCHAN, LIDL, PENNY MARKET, SPAR Magyarország, TESCO) üzletei – néhány kevés számú kivételtől eltekintve az egyes bevásárlóközpontokban szerződéses kötelezettség miatt – december 24-én 12 órakor zárnak be, eddig fogadják a vásárlókat.

Bár a kereskedelmi törvény 14 óráig engedi az üzletek nyitva tartását ezen a napon, de az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében döntöttek így az OKSZ tagvállalkozásai. A munkavégzés során a járvány miatt rájuk háruló nagyobb terhek miatt is több pihenőidőre van szükségük.

Az OKSZ tagvállalkozásai – a kiadott közleményben – kérik a vásárlók megértését és javasolják, tájékozódjanak előre a részletes, így a december 24-e előtti napok nyitvatartásáról is.

Egyes iparcikk kereskedelmi áruházak december 24-én már nem nyitnak ki (például bútor, barkács áruházak közül), kisebb iparcikk árus boltok sem.

Az ünnepek előtti napokon egyes áruházak, boltok a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat. Arany hétvégén is több olyan üzlet kinyit, melyek vasárnap egyébként zárva tartanak.

A karácsony meghatározó ünnep a magyaroknak

(Borítókép: Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink