Nőhetnek az adók, ha nyer a baloldal

Hírek Figyelo.hu
A Real-PR 93. Piac és Közvéleménykutató Kft. felhívja a figyelmet, hogy sokan a megélhetésük, az életszínvonaluk várható alakulása alapján döntenek majd a választásokon a szavazatukról.

A magyarországi válaszadók döntő többségének pesszimisták a várakozásai arra az esetre, ha a baloldal kerülne hatalomra – mutatta ki augusztus eleji országos, reprezentatív, ezer fő telefonos megkérdezésével végzett kutatása alapján a Real-Pr 93.

  • Közleménye szerint a válaszadók 58 százaléka a rezsiköltségek növekedését,
  • 53 százaléka a munkavállalókat és a vállalkozókat terhelő adók emelkedését valószínűsíti.

Hatvanhárom százalékuk nem reméli, hogy emelkedne az életszínvonal, és 60 százalékuk az áfa csökkentésében sem bízik. A piac és közvéleménykutató kft. felhívja a figyelmet, hogy sokan a megélhetésük, az életszínvonaluk várható alakulása alapján döntenek a szavazatukról. Ennek alapján amennyiben alapvetően ezen múlik a jövő évi választás, akkor az ellenzék helyzete igen nehéz lesz. A válaszadóknak csak a 29 százaléka gondolja úgy, hogy nem növekednének a rezsiköltségek, és csak a 32 százaléka nem számítana a munkavállalókat és a vállalkozásokat terhelő adók emelkedésére.

Kormányváltás esetén csupán a 23-26 százalékuk optimista az áfa mértéke és az életszínvonal alakulása kapcsán.

Minden tekintetben pesszimistábbak a vidékiek, mint a budapestiek. Ez leginkább a dolgozókat és a vállalkozásokat terhelő adók terén mutatkozik meg.

Kockázatkerülő maradt a lakosság

(Borítókép: ViktorKozlov, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink