Nem az a valóság, amit látunk, hanem amit a 444-en olvasni lehet

Hírek
Totális háború a valóság ellen, ezzel a címmel jelent meg véleménycikk a 444 oldalán. Nem, ez nem egy beismerés a haladó újságíróktól, ők a magyar kormány kommunikációjára gondoltak. Még szerencse, hogy igazából épp most rázzuk le magunkról a 444-esek szellemi elődei által felépített alternatív valóságot.

“A rendszer berendezkedett, és már a teljes sötétség nyelvét beszéli. Ez alatt azt kell érteni, hogy a hatalom egy párhuzamos valóságot épít, csak abban a kommunikációs térben hajlandó mozogni, ahol minden szabályt ő hoz”. Ugye milyen kiváló jellemzése lenne ez annak, ami az egész nyugati világban történik 68-tól kezdve? Annak, hogy a 68-as valóságtagadók mára mindent elfoglaltak a kultúrától kezdve a gazdaságon át az egyetemekig, és akinek kicsit is más a véleménye mint nekik, annak kuss a neve?

Nem nehéz kitalálni, hogy a 444-nél természetesen nem erre az alternatív valóságra gondoltak, amikor a fenti sorokat megfogalmazták, hiszen ennek ők is a részét képezik. Sőt, ezen a sakktáblán ők gyalogként harcolnak a frontvonalban, nem meglepő tehát, ha el sem tudják képzelni, hogy valami nem úgy van, ahogy a hollywoodi propagandafilmekben. Vagyis: nincs probléma a bevándorlással, a sokszínűség csakis jó lehet, a terrorizmus… az mi is? Ezek a nézetek persze csupán a puszta véletlennek köszönhetően egyeznek Soros György elgondolásaival, akitől a 444 ugyancsak teljesen véletlenül kapott jelentős pénzösszegeket.

Bár a haladó újságírók kiválóan el szokták játszani azt a szerepet, hogy ők minden tekintélyt tagadnak, valójában a 68-as alternatív valóság tekintélyeit nem merik megkérdőjelezni. Amikor pedig véleménycikket írnak, ugyanezzel a hamis tekintéllyel hatnak olvasóikra, elhitetve velük: nem számít, hogy a világot sokféleképpen lehet látni, ahogy ők látják, csak az lehet objektív. Így aztán nyugodtan csúsztathatnak, hazudhatnak összevissza, olvasótáborukban nem fogalmazódik meg kétely, hiszen tőlük is ugyanazt a 68-as maszlagot olvassák vissza, ami a megkérdőjelezhetetlen tekintélyt hordozza.

És ha valaki ezt a 68-as torz alternatív valóságot megkérdőjelezi – mint ahogy most a magyar kormány is -, akkor a 444 tekintélyes haladó újságírója megírja (természetesen saját szövegét telelinkelve az összes többi csúsztatásával, ami persze egyesek számára szintén a megkérdőjelezhetetlen igazság bizonyítéka), hogy az illető "totális háborút visel a valóság ellen".

A kormány ezt a jellemzést azzal érdemelte ki, hogy nem hajlandó homokba dugni a fejét a bevándorlás kérdésében, mint ahogy azt a 444-nél szokták. Haladó véleményvezéreink annyira jól érzik magukat ezen a vonaton, hogy azután sem képesek leszállni róla, miután a no-go zónák létezését már Angela Merkel német kancellár sem meri tovább tagadni.

A legócskább csúsztatásig egészen a cikk végéig kell várni, de megéri, ha az embernek alacsony a vérnyomása: “Persze azok a nyugat-európai nagyvárosok, amiket a Fidesz szerint tönkretettek a menekültek, valójában minden felmérés szerint élhetőbbek a magyar településeknél”. Érdekes módon a szöveg szinte olvashatatlan a sok linktől, de ebben az állításban egy sincs, így nem tudni mire gondolt a szerző “minden felmérés” alatt. Így azt sem tudhatom, szerinte mitől lesz élhető egy város, viszont abban biztos vagyok, hogy azok számára, akik csak az elmúlt időszakban erőszakos halált haltak, mondjuk Stockholmban, Bécsben vagy a legújabb franciaországi sajnálatos események következtében, ezek a városok a legkevésbé sem élhetőek. Ugye nem kell hosszan magyarázni miért nem élhető valakinek egy olyan város, ahol meggyilkolják?

Az sem a valóság része a 444 szerint, hogy Svédországban évente több tucat gránátot hajigálnak egymásra a bevándorlókból álló bandák? A skandináv országba egyébként tömegesen áramlanak a délszláv háborúból származó fegyverek, köztük az említett gránátokkal. 

Bizonyára azok a zsidók is élhetőnek érzik a francia városokat, akik mára odáig jutottak, hogy saját magukat zárják újra gettókba, mert félnek az agresszív antiszemita muszlimoktól. Mindeközben a Jewish Agency elnöke szerint Magyarországon ilyen problémákkal nem kell megküzdenie a zsidóknak. Azt pedig már tényleg csak félve kérdezem meg a tekintélyes haladóktól, hogy az élhetetlen Budapesten mikor volt utoljára halálos áldozatot követelő robbantás? Hát ez az…. fejből ez nem fog menni, és nem azért, mert annyira gyakran történik ilyen.

Hát erről szól a Fidesz-KDNP “totális háborúja a valóság ellen”: hogy biztonságot ígérnek. Ezzel szemben a 444 “igazi valósága” azt sugallja, ha befogadjuk a bevándorlókat, akkor Magyarország városai élhetőbbek lesznek. Na, melyik tűnik hihetőbbnek?

Borítókép: A Super U szupermarket épülete a dél-franciaországi Carcassonne-tól keletre fekvő Trebes településen 2018. március 24-én, a túszdráma másnapján. Előző nap a marokkói származású, 26 éves Redouane Lakdim három embert megölt és tizenhatot megsebesített három támadásban. A férfi először megállított egy gépkocsit, rálőtt vezetőjére és utasára, majd Carcassonne-ban rohamrendőrökre lőtt, ezután Trebes szupermarketjébe több lövést leadva behatolt, és túszokat ejtett. A rendőrök lelőtték a túszejtőt, aki azt állította, hogy az Iszlám Állam (IA) terrorszervezethez tartozik. 2018. március 24-én elhunyt a negyedik áldozat, Arnaud Beltrame, a túszdrámában megsebesült csendőr, aki önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink