Mike Pence: A világot egyik válság éri a másik után

Hírek MTI / Figyelo.hu

A család világban betöltött szerepének növeléséről beszélt Mike Pence volt amerikai alelnök csütörtökön a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban.

„A világot egyik válság éri a másik után, és ezek között van az, amelyről ma itt beszélünk, amely szíven szúrja civilizációnkat,

a család intézményének válsága, az egyre kevesebb házasságkötés, az egyre több válás, az egyre több abortusz” – jelentette ki Pence.

„De akik itt összejöttek, azok tudják, hogy az erős családból lesz az erős közösség, és az erős közösségből az erős nemzet. Civilizációnk fennmaradása érdekében és ha meg akarjuk őrizni, illetve továbbadni a következő generációknak azokat a jogokat, kiváltságokat és érdekeket, amelyeket oly fontosnak tartunk, akkor a legfontosabb feladatunk, hogy megőrizzük a család erejét” – tette hozzá.

„Itt most mindannyiunknak olyan jövőképünk van, amely az erős, független, szuverén nemzetről szól, és ez pedig a boldoguló és békében élő egészséges családokon alapszik.

Donald Trump volt elnöknek és nekem mint alelnökének is ilyen jövőképünk van, ez alapján hoztunk intézkedéseket az Egyesült Államokban. Munkahelyteremtéssel és adócsökkentéssel megerősítettük a családokat, és megvédtük az ország határait” – mondta.

Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke (b) és Mike Pence volt amerikai alelnök a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

„Mindig azt vallottam, hogy egy társadalmat az alapján kell megítélni, hogy hogyan bánik a legelesettebb tagjaival, és mit tesz azért, hogy minél több gyerek szülessen, megszülessen, amelyik megfogant, és hogyan lép fel az abortusz ellen” – mondta.

Úgy fogalmazott: a fejlett világban – beleértve az Egyesült Államokat – ötven éven át „megtagadtuk az élethez való jogot azoktól a gyerekektől, akiket nem hagytunk megszületni”. A Trump-Pence kormány azonban kiállt az élet méltósága mellett, és nem finanszírozta tovább a művi terheségmegszakításokat. Ez jelentős mértékben hozzájárult ahhoz a demográfiai változáshoz az Egyesült Államokban, amely most tapasztalható – fűzte hozzá.

„Azt hallom, hogy itt, Magyarországon szintén jelentősen, az utóbbi években évente 30 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma a családokat támogató intézkedések hatására.

Magyarországon és másutt is ebben a térségben látni bizonyítékát annak, hogy megfelelő vezetéssel és megoldásokkal meg lehet fordítani a demográfiai hanyatlást”

– jelentette ki Mike Pence.

A GDP öt százaléka megy családtámogatásokra

(Borítókép: Mike Pence volt amerikai alelnök a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án. (MTI/Koszticsák Szilárd)

 

További híreink