A GDP öt százaléka megy családtámogatásokra

Hírek Figyelo.hu

A demográfiai felismerések és az ehhez kapcsolódó kormányzati intézkedések alakítása volt mindig a legnehezebb szakmai kihívás – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Demográfia csúcson. Együtt küzdünk azért, hogy a digitalizáció és a zöldítés mellett Európa ne feledkezzen meg a gyökereiről sem. Ma együtt akarjuk lebeszélni Brüsszelt a migráció támogatásáról, és rábeszélni Európát arra, hogy támogassa a férfin és nőn alapuló kapcsolatokat. Kiemelte, bizonyos civilizációk képesek reprodukálni magukat, a nyugati civilizáció viszont nem képesek erre, sokat azt sem tudják eldönteni, hogy ez probléma-e.

Az államnak segítenie kell a családok boldogulását

– emelte ki Orbán Viktor.

A kormány tíz évvel ezelőtt öt terület mellett tette le a voksát. Ezek között említette, hogy a gyermekvállalás egy család számára előny legyen és ne hátrány, a családokat a saját lakáshoz kell juttatni, a családpolitikát az édesanyákra kell építeni, az egész ország működését családbaráttá kell tenni, és meg kell védeni a család intézményét.

Elenyésző az uniós pénzek szerepe a gazdaságban

A modern világban megszűntek a többgenerációs családok, és megtörtént a nők munkaerőpiaci integrációja. A magyar családpolitika fő vállalása, hogy gazdasági előnnyé tegyék a gyermekvállalást. A kormánynak úgy kell támogatást adni a családoknak, hogy a gazdaság emellett folyamatosan növekedjen. Orbán Viktor kiemelte,

Magyarország a GDP 5 százalékát családtámogatásra fordítja.

Összekötötték a munkát és a gyermekvállalást. Fontos, hogy a nők számára ne legyen egzisztenciális kényszer a gyerekvállalás. A miniszterelnök hangsúlyozta, ha nem lettek volna a 2010 óta tartó családpolitikai intézkedések, akkor 120 ezer gyerekkel kevesebb született volna Magyarországon, ekkora a lakossága Győrnek vagy Nyíregyházának. Kiemelte: 2010 óta 41 százalékkal csökkent a művi terhességmegszakítások száma Magyarországon.

Legyen továbbra is Magyarország az első

(Borítókép: Koszticsák Szilárd, MTI)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink