Megszavazták Völner Pál felfüggesztését

Hírek Figyelo.hu

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága úgy határozott, hogy felfüggesztik Völner Pál mentelmi jogát. A Parlament kedden hoz döntést.

Völner Pál, a mentelmi bizottság elnökének írt levelében jelezte, hogy

bár az ülésen nem kíván részt venni, de kifejezetten kéri, hogy a testület döntsön az ügyében és támogatja a felfüggesztést.

Azt is megjegyezte, az ügyészség általa megismert indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részleteiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi.

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága úgy határozott, hogy felfüggesztik Völner Pál mentelmi jogát. A Parlament kedden hoz döntést. Völner Pál, a mentelmi bizottság elnökének írt levelében jelezte, hogy bár az ülésen nem kíván részt venni, de kifejezetten kéri, hogy a testület döntsön az ügyében és támogatja a felfüggesztést.

Azt is megjegyezte, az ügyészség általa megismert indítványa

meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részleteiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi.

Korábban a Figyelő is megírta, hogy benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről Völner Pál, miután Polt Péter legfőbb ügyész a politikus mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

A gyanú szerint Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Megvan Völner Pál utódja

(Borítókép: Havran Zoltán / Magyar Nemzet)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink