Megvan Völner Pál utódja

Hírek Figyelo.hu
Répássy Róbert váltja Völner Pált az Igazságügyi Minisztériumban.

Isten hozta újra az Igazságügyi Minisztériumban, Államtitkár úr!

– üdvözölte Varga Judit igazságügyi miniszter Répássy Róbertet a Facebook-oldalán. A miniszter hozzátette, hogy „üdv újra a fedélzeten”.

Répássy Róbert 2005-től mandátumvizsgáló és ügyrendi bizottsági tag. Répássy 1998 és 2018 között volt a Fidesz országgyűlési képviselője, 2010 és 2014 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára volt. 2014-től 2015-ig az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és miniszterhelyettes is volt. Répássy 2015. november másodikától 2018. május hetedikéig a törvényalkotási bizottság alelnöke, valamint az igazságügyi bizottság tagja volt. 2018-tól a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagja.

Korábban a Figyelő is megírta, hogy benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről Völner Pál, miután Polt Péter legfőbb ügyész a politikus mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

A gyanú szerint Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

A lemondott államtitkár a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

(Borítókép: Varga Judit Facebook-oldala)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink