Magyarok a techvilág csúcsrendezvényén

Hírek Szigeti Hajnalka

A CES a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményeként látványos belépő lehet az ígéretes magyar startuppok számára. Az INPUT Program és az Express Innovation Agency közös szervezésében 12 hazai vállalkozás mutatkozhatott be a ma záródó Consumer Electronics Show-n Las Vegasban. A résztvevők a rendezvényt követően nemzetközi befektetőkkel és szakmai partnerekkel is találkozhatnak a Szilícium-völgyben – adta hírül az iotzona.hu.

A startupokat kétkörös folyamatban választották ki, a szakmai felkészültség és az elért eredmények mellett, a várható fogadókészséget, és az angol nyelvtudást is figyelembe vették.

A csapatokat az eseménnyel és az amerikai piaccal kapcsolatos információkkal látták el, segítséget kaptak előadásaik tökéletesítésében, és személyre szóló tanácsokat hazai és nemzetközi szakemberektől, köztük Szilícium-völgybeli befektetőtől.

A hazai tech vállalkozások a CES kiállítás után csaknem egyhetes tanulmányúton vehetnek részt, és számos üzleti találkozón bizonyíthatják képességeiket.

„Az INPUT Program színvonalas külpiacra segítő szolgáltatásai a hazai startupokat valódi értékkel, tudással és kapcsolatrendszerrel gazdagítják, általuk a lehetséges külföldi partnerek tehetséges, magasan képzett, innovatív vállalkozókat ismerhetnek meg. Az ötleteik valóra váltásához tőkét kereső startupokat a célpiacot alaposan ismerő nemzetközi szakemberek is támogatják a sikerhez vezető úton” – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára, Solymár Károly Balázs.

A magyar palettán ezúttal újgenerációs légúti inhalátor, hordozható bioszenzoros készülékek, a műanyag hulladékból 3D nyomtatási alapanyag otthoni előállítására alkalmas gépek, és a kártevők elleni védekezést szolgáló valós idejű döntéstámogatás fejlesztési tervei is szerepelnek.

A startupok számára kihívás a megfelelő befektető megtalálása

(Borítókép: Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink