Kiszivároghattak az érettségi tételek

Hírek
Egy nappal a szerdai írásbeli történelemérettségi előtt kiszivárghatott a vizsga négy esszétémája, ami a közösségi médián keresztül több érettségiző diákhoz is eljutothatott.

Egy kép tanúsága szerint, amely már kedden elkezdett terjedni a Facebook közösségi hálón, kiszivároghattak a történelem érettségi tételek – írja az eduline.hu.

Nem tudni teljes bizonyossággal, hogy mi az igazság a bejegyzéssel kapcsolatban, az Oktatási Hivatal nem reagált a portál megkeresésére.

Az eduline.hu egyik olvasójának bejegyzése szerint a történelemérettségiről kilépve hallotta, hogy egy párhuzamos osztályban már kedden este 10-kor ismerték az érettségi esszé témáit. Bár ez nem a megoldókulcs, de az érettségi felét ez teszi ki.

Azóta több településen az országban a diáktársaim erről beszélnek, hogy volt, aki tudta és volt, aki nem tudta – tette hozzá az olvasó. A neten keringő képnek köszönhetően sokan tudhatták, hogy Szent István, a sztálini propaganda, a középkori uradalmak és a trianoni béke következményeiről írhatnak majd esszét. A portál arról is ír, időközben olyan hírek is terjedni kezdtek, hogy az Oktatási Hivatal azt tervezi, újraíratja a középszintű vizsgát.

Borítófotó: Diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Szerb Antal Gimnáziumban 2019. május 8-án. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink