Megugrott a fővárosi gyógyfürdők forgalma

Hírek MTI / Figyelo.hu
A Széchenyi fürdő 570 millió, a Paskál strandfürdő pedig 274,2 millió forintos árbevételével emelkedett ki a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. által üzemeltetett létesítmények közül.

Az idén nyáron a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. által üzemeltetett fürdők és strandok 773 ezer vendéget fogadtak, 32 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában – mondta Borosné Szűts Ildikó, a BGYH Zrt. vezérigazgatója egy keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Hozzátette, az idén június és augusztus között 53 százalékkal, 2,38 milliárd forintra nőtt a társaság árbevétele éves összevetésben.

A BGYH Zrt. egységei közül öt intézményben haladta meg az árbevétel a 200 millió forintot: a Széchenyi és a Palatinus fürdőben, a Paskál strandfürdőben, a Gellért és a Lukács fürdőben.

Az öt egység közül 570 millió forintos árbevételével a Széchenyi fürdő, 274,2 milliós árbevételével pedig a Paskál strandfürdő emelkedett ki. Az utóbbi azért fontos, mert ez a fürdő kimondottan a magyar vendégekre szakosodott — mondta BGYH Zrt. vezérigazgatója.

Sárvárról érkezik a Magyar Fürdőszövetség új elnöke

(Budapest: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda. 2021.05.01. Budapest (Nagy Zoltán, Metropol)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink