Így lehet nyugodt a karácsony Gulyás Gergely szerint

Hírek Figyelo.hu

Elbírja a magyar gazdaság teljesítménye a jövő évre összeállított költségvetést, amelyben nincsenek pusztán választási célokat szolgáló döntések – nyilatkozta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Indexnek.

Látni kell, hogy mindenhol a világon van egy inflációs nyomás, és ezzel együtt kell nézni a gazdasági teljesítményt. Mindezek különösen is indokolttá teszik, hogy a koronavírus nehéz időszaka után tovább növeljük a minimálbért és a béreket, hogy európai szinten is minél versenyképesebb fizetésekkel tudjuk itthon tartani a munkavállalókat – jelentette ki.

Majd megjegyezte: nálunk annyival magasabb az infláció, amennyivel magasabb a gazdasági növekedés is, amely idén hat és hét százalék között lesz.

Az infláció mérséklése kapcsán kiemelte: a hatósági árakat, a rezsicsökkentést, illetve a benzinár maximalizálását.

Azoknak, akik három oltást kaptak, vagy a második oltást hat hónapon belül kapták meg, nyugodt karácsonyuk lehet

– jelezte.

A miniszter szerint: a felelősségteljes és helyes magatartás az, ha beoltatjuk magunkat. Mára bebizonyosodott, hogy a keleti vakcinabeszerzés indokolt és helyes volt, és a legmértéktartóbb számítások szerint is emberi életek ezreit tudták általa megmenteni.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. szeptember 15-én.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A hárommillióhoz közelít a harmadszorra beoltottak száma, ezért szerintem természetes és helyes is, hogy az emberek mozgását nem korlátozzuk és a gazdaságot engedjük működni. Úgy kell védekeznünk, hogy eközben az ország működjön.

„Ma már mindenkinek lehetősége van eldönteni, hogy az elérhető legnagyobb védettséget meg kívánja-e szerezni vagy sem.

Ha valaki nem él ezzel a lehetőséggel, az természetesen kockázatot vállal, de nem alkothatjuk az általános szabályokat azokra, akik nem oltatják be magukat”

– fejtette ki.

A határon túli rokonainkat is nagy valószínűséggel meglátogathatjuk. Szlovákiában mégis lehetséges, hogy a családok meglátogathassák egymást karácsonykor.

(Borítókép: MTI / Varga György)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink