Orbán Viktor: az oltáson múlik a karácsony sorsa

Hírek Figyelo.hu

A nyugdíjak három helyett öt százalékkal emelésével kezdett Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő közölte, módosítani kellett a költségvetést ennek érdekében, mert a júliusi becsléskor még három százalékosnak tűnt az infláció jövő évi mértéke, ám az év végén a Magyar Nemzeti Bank már öt százalékot közölt.

Ha van miből adni, az ember szívesen ad – mondta Orbán Viktor, aki hangsúlyozta, a 13. havi nyugdíj mértéke is öt százalékkal nő. Véleménye szerint a sikeresen működő gazdaság esetén van pénz a bérfejleszésre a különböző ágazatokban, bár tudja, sosem lesz elég.

„Meg is kell termelni azt a pénzt, amit aztán szétosztunk”

– emelte ki a kormányfő.

December 15-én kezdődik az 5 és 11 év közötti gyerekek oltása. Ha baj van, az ember először az idősekre gondol, aztán a gyerekekre – mondta a kormányfő. Szerdától lehet regisztrálni, 70 ezer vakcina érkezik Magyarországra az első körben.

Az Operatív törzs hajnali jelentéseit közölve Orbán Viktor azt mondta, 6884 új fertőzöttet regisztráltak, és a kórházban kezelt betegek száma is csökkent, 6939 főre. Az elhunytak száma 166 fő.

Csak az oltás segít – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki úgy véli, túl lehetünk a negyedik hullám csúcsán. Véleménye szerint karácsony előtt különösen fontos az oltás felvétele. Ha nem vagyunk beoltva, kis karácsonyunk lesz – jelentette ki.

Mi győztesek akarunk lenni, és mi akarjuk meghatározni, hogy mi legyen Brüsszel politikája

– közölte Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlamentben ma kisebbségben vannak a bevándorlásellenes és családokat támogató pártok. A varsói csúcsról azt mondta, hosszú hónapok óta szervezkednek azok az európai pártok, akik ellenzik a bevándorlást, a következő találkozójuk Spanyolországban lesz januárban.

A kormányfő szerint meg kell változtatni Brüsszel bevándorláspárti gondolkodásmódját. Kiemelte, Magyarország speciális helyzetben van, hiszen nálunk az emberek népszavazással döntöttek arról, hogy mit gondolnak ebben a témában. A német választások kapcsán hozzátette, ugyan sok vitájuk volt a német kereszténydemokratákkal, de az új, baloldali kormánnyal szemben még nehezebb lesz kiállni a magyarok érdekeiért. Orbán Viktor elárulta, ma az Alkotmánybíróság is döntést hozhat arról, hogy a fizikai mellé jogi kerítést is felhúz a bevándorlók ellen.

(Borítókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink