Elon Musk újra felborította a kriptopiacot

Hírek Figyelo.hu
A Tesla-vezér üzenetének hatására 24 százalékkal emelkedett a dogecoin árfolyama.

A részvényeinek egy részétől a közelmúltban megváló Tesla-vezér Elon Musk kedden közölte, hogy az elektromos autókat gyártó cég kísérletképpen elfogadja a dogecoint egyes termékekért cserébe. A bejelentés 24 százalékos emelkedést hozott a kriptopénznek.

„A Tesla néhány termékéért doge-t is elfogad; meglátjuk, mi lesz”

– írta egy bejegyzésben Musk.

Az elsősorban kisbefektetők körében népszerű dogecoin árfolyama 0,20 dollárig száguldott a tweet után. Azt azonban nem részletezte Musk, hogy milyen árucikkeket lehet majd vásárolni a kriptovalutával – emelte ki a VG.

A Tesla-vezér májusban Twitter-szavazáson kérdezte a felhasználókat, hogy szeretnék-e, ha a Tesla elfogadná a dogecoint.

A kriptopénzeket támogató Musk gyakran nyilatkozott pozitívan a dogecoin-ról, legutóbb a Time magazinnak adott interjújában, amely hétfőn az év emberének választotta 2021-re.

Egyébként nem mindenki osztja Musk lelkesedését a kriptovalutákat illetően: Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezetője évek óta kritizálja az ilyen eszközöket, mert azok szerinte értéktelenek, és több politikus is amellett érvel, hogy a digitális fizetőeszközök piacát szabályozni kellene.

A Dogecoin kriptovaluta illusztrációja
Fotó: Jakub Porzycki / Europress / AFP

Musk, akinek több mint 66 millió követője van a Twitteren, a kriptovalutákhoz kapcsolódó bejegyzéseivel jelentősen hozzájárult a digitális fizetőeszközök árfolyamának feltornázásához.

Az influenszerségben látja a kiutat Elon Musk

(Borítókép: Europress/AFP/Christophe Gateau)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink