Bűvös magasságokban Elon Musk vagyona

Hírek Figyelo.hu

Elon Musk januárban volt először a világ leggazdagabb embere, ám egy darabig gyakran váltott helyet az Amazon-alapító Jeff Bezos-szal a részvényárfolyamok aktuális függvényében.

Ám mára az előnye szinte behozhatatlanná vált, amit a Tesla hétfői szárnyalása még tovább erősített. A vállalat részvényei olyan mértékben erősödtek – a Hertz bejelentésének hatására –, hogy Musk egy nap alatt 36,3 milliárd dollárral lett gazdagabb – írta a Business Insider.

Ez a napi nyereség terén rekordot jelentett a Bloomberg Billionaires Index történetében. A növekedés Muskot is meglepte, hiszen mint írta, a Teslának eddigiekben sem a kereslettel, hanem a gyártás felpörgetésével voltak problémái.

A milliárdos vagyona 292 milliárd dollárnál áll jelenleg, közel 100 milliárd dollárral előzve meg Jeff Bezost, akinek „csak” 196 milliárdja van.

Musk vagyona jelen pillanatban többet ér, mint a Tesla után a második legértékesebb autógyártó Toyota 242 milliárd dolláros piaci kapitalizációja.

Persze kérdéses, hogy a Tesla valóban többet ér-e mint az összes többi autógyártó, mint ahogyan azt a jelenlegi tőzsdei árfolyamok sugallják. A Tesla-alapítónak lehetséges, hogy a közeljövőben mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia, amennyiben valósággá válik a milliárdosok adójaként emlegetett törvényjavaslat.

Bajban a Facebook – egyre kevesebb fiatalt érdekel már

(Borítókép: Frederic J. BROWN / AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink