Barna Zsolt lesz a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatója

Hírek Tóth Balázs
2021. december 1-jétől Barna Zsolt veszi át a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatói feladatait, majd a jövőben elnök-vezérigazgatóként irányítja a holding társaságot, amely magában foglalja a Budapest Bankot, az MKB Bankot és a Takarék Csoportot is. A tulajdonosok az MTB Zrt. elnök- vezérigazgatójának Szabó Leventét, az MTB Zrt. és a Takarékbank Zrt. jelenlegi vezérigazgató-helyettesét nevezik ki. Vida József a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöki tisztségét tölti be a jövőben a holdingon belül – közölte a bankholding kedden.

A Magyar Bankholding Zrt. közel egy éve, 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését. A társaság célja a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesülésének és átalakításának levezénylése, összhangban az idén márciusban elfogadott üzleti stratégiával és a novemberben nyilvánosságra hozott fúziós menetrenddel. Az összeolvadás hangsúlyos eleme az egységes szervezeti irányítási struktúra létrehozása a Magyar Bankholdingban és tagbankjaiban. Ennek megfelelően 2021. november 16-val a bankholding vezérigazgató-helyettesei és ügyvezető igazgatói átvették a szakmai és munkajogi irányítást a csoport tagbankjaiban, a Budapest Bankban, az MKB Bankban és a Takarék Csoportban.

December 1-jével a csoport újabb lépéseket tesz az egységes irányítás kialakítása érdekében:

a Magyar Bankholding igazgatósági elnökének feladatait ellátó Barna Zsolt veszi át a vezérigazgatói feladatokat, majd a jövőben a társaság elnök-vezérigazgatójaként irányítja a Magyar Bankholdingot. Az MTB Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját Szabó Levente, a bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese, az MTB Zrt. és a Takarékbank Zrt. jelenlegi vezérigazgató-helyettese fogja betölteni, a holding szervezetben meglévő pozíciójával járó feladatok ellátása mellett.

Vida József a Magyar Bankholding tagbankjainak refinanszírozó jelzálogbankjaként működő Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnökeként dolgozik tovább a csoporton belül, összhangban a társaság november 23-i közgyűlésén történt újraválasztásával.

Az idei év végéig megvalósuló egységes szervezeti irányítási struktúra a Magyar Bankholdingban és tagbankjaiban

– ideértve az MTB Zrt.-t és a Takarékbank Zrt.-t is – egyértelmű vállalatirányítási rendszert hoz létre, ami elősegíti a tagbankok működési hatékonyságának javítását.

A Magyar Bankholding tervei szerint a teljes működés egységesítése két lépcsőben valósul meg: 2022. március 31-én összeolvad a Budapest Bank és az MKB Bank, a Takarék Csoport pedig 2023 második negyedévéig csatlakozik a fúzióhoz.

Az egyesülés célja Magyarország legmodernebb bankjának felépítése,

amelynek alapértéke a stabilitás és megbízhatóság, és digitális megoldásaival radikálisan javítja majd a pénzügyi
szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyfélélményt.

Idén márciusában a Magyar Bankholding Igazgatósága és Felügyelőbizottsága elfogadta a tagbankok egyesítésére vonatkozó öt éves stratégiáját, amely alapján a három hitelintézet fúziója 2023-ban valósul meg. A létrejövő nagybank a terv szerint Magyarország legmodernebb bankja lesz, amely rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be. A vállalat új, modern termék- és szolgáltatási palettája a teljes piaci spektrum és minden ügyfélszegmens kiszolgálását célozza, beleértve a lakossági, mikro-, kis-, közép- és nagyvállalati, agrár, illetve privátbanki ügyfeleket is.

Kiugró növekedést értek el 2020-ban a Magyar Bankholding tagbankjai

(Borítókép: Figyelő-archív)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink