Bankká válik a Revolut

Hírek Figyelo.hu
Az alkalmazás csehországi ügyfelei így pár kattintást követően jogosulttá válhatnak a betétvédelemre is, továbbá számos új termék és szolgáltatás is jöhet a közeljövőben.

Működésbe léptette európai bank liszenszét a Revolut Csehországban az elmúlt héten – írja a Prague Monitor. Mindez a fintech szolgáltató azon cseh ügyfelei részére, akik továbblépnek az alkalmazásban a banki szintre, lehetővé teszi, hogy betétvédelemben részesüljenek.

A 2015-ben alapított vállalkozás, melyet a legutóbbi finanszírozási körben 33 milliárd dollárra értékeltek,

hat év alatt Nagy-Britannia legnagyobb piaci értékű technológiai startupjává vált,

míg Európában csak a svéd Klarna előzi meg a fintech-ek közül.

A Revolut logója egy telefon képernyőjén.
Fotó: Jakub Porzycki / Europress/AFP

A VG szemléje kiemelte, az alkalmazás cseh felhasználó a Revolut Bankot az alkalmazáson belül, pár perc alatt élesíthetik. A fintech vállalat mindeddig több mint 300 ezer cseh felhasználót nyert meg és a cég bízik abban, hogy letéti számlái és különböző szolgáltatásai több értéket teremtenek és biztonságosabbak, mint a hagyományos bankok ajánlatai.

„A Revoult a leggyorsabban növekvő fintech vállalat Európában, mert minden cselekedetünk központjában a felhasználó áll.

A termékünk dizánja mindenkinél jobb, nincsenek rejtett költségek és folyamatosan új és innovatív pénzügyi termékeket hozunk létre” – mondta a cég társalapítója és vezérigazgatója, Nik Sztoronszky, aki szerint a cseh bank elindítása nagyobb biztonságot és bizalmat nyújt a felhasználók számára és lehetővé teszi, hogy a cég új termékeket és szolgáltatásokat indíthasson a közeljövőben.

Az elmúlt évben a Revolut Litvániában és Lengyelországban is bankká változott, aminek eredményeként erőteljesen versenyképes hiteltermékeket dobott piacra. A pénzügyi szolgáltatások mellett a cég júliusban az utazási piac irányába is nyitott.

A cég mindeddig 16 millió felhasználót tudott gyűjteni és 2020 végére már nyereségessé is vált, ám a legutóbbi finanszírozási körben valószínűtlennek nevezte a tőzsdére lépést. A vállalat szintén londoni központú vetélytársa a Wise júliusban debütált a tőzsdén, részvényenkénti 800 pennis áron, ami azóta több mint 950 penni fölé drágult.

A cikk emlékeztetett, a Revolut a brit hatóságok felé is benyújtotta januárban a bank létrehozása iránti kérelmet, ahogy márciusban az Egyesült Államokban is.

Az árbevételek negyede online jött

(Borítókép: PuzzlePix, Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink