Bagdy Emőke: a nemek és az evolúció szétválaszthatatlanok

Hírek

Bagdy Emőke a Figyelőnek adott interjújában kifejtette: a gender társadalmi nemet jelent, ám a társadalmi nem közel sem azt jelenti, amit ma sokan értenek alatta. A nemek biológiai és evolúciós úton fejlődtek ki, nem pedig szabad választás útján, így elidegeníthetetlen sajátosságaik vannak.

A professor emerita szerint az okostelefonok és mindenféle kütyük korában is rendkívül fontos a család, mint legkisebb társadalmi egység. A gyermekek fejlődése szempontjából kiemelt jelentőséggel bír a szülők és a családi háttér, hiszen a gyermekek érzelmi intelligenciáját is fejleszteni kell, ebben pedig az okoseszközök nem segítenek.

Bagdy Emőke szerint ha a gyermek csak okoseszközökön keresztül érintkezik a világgal, akkor alighanem a szülők is hasonlóan járnak el, ami nem tesz jót a gyermek fejlődésének. A közvetlen emberi kapcsolatok megerősítése elengedhetetlen, ebben pedig a család, mint intézmény nélkülözhetetlen.

A klinikai szakpszichológus beszélt továbbá az európai keresztény gyökerek megőrzéséről, a vallásosság fontosságáról és a közbeszéd stílusáról.

A Bagdy Emőkével készült teljes interjút a Figyelő február  07-én megjelent számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink