A Mol kész üzemeltetni a visszalépők töltőállomását

Hírek Figyelo.hu
A Mol jelezte: megfelel azoknak a feltételeknek, amelyekkel a folyamatos üzemanyag-ellátás érdekében a veszélyhelyzet idején átmenetileg képes az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kijelölt töltőállomások üzemeltetésére.

A Mol az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kiírását követően jelezte, hogy megfelel azoknak a feltételeknek, amelyekkel

a folyamatos ellátás érdekében a veszélyhelyzet idején átmenetileg képes a minisztérium által kijelölt töltőállomások üzemeltetésére

válaszolt a VG-nek az olajtársaság. A válaszban hangsúlyozták, hogy e lépéssel a Mol elősegítheti, hogy adott településeken, régiókban folyamatos és zavartalan legyen az üzemanyag-hozzáférés.

Gulyás Gergely: a kormány maximalizálja az üzemanyagárakat

A Mol stratégiai vállalat, egyik legfontosabb feladata Magyarország üzemanyag-ellátása – szögezték le.

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy

a normál üzemanyagok árának hétfőtől három hónapon át hatályos befagyasztása miatt az üzemanyag-kiskereskedőknek – adott feltételek teljesülése esetén – módjuk van egyes töltőállomásaik üzemeltetésének szüneteltetésére.

Annak érdekében azonban, hogy az ellátás folyamatos maradjon, a jogszabály felkínálta az összes üzemeltetőnek, jelezzék a szaktárcánál, készek-e ideiglenesen működtetni a kényszerpihenőt választó benzinkutakat.

E szándékukat csütörtökig kell közölniük az ITM-mel, továbbá igazolniuk hozzá, hogy képesek a pluszfeladat ellátására. A szakminiszter e jelentkezők közül jelöli majd ki azt az üzemeltetőt, amely átveheti az üzemszünetes töltőállomások működtetését.

Nem tudni, hány benzinkút lesz kénytelen leállni három hónapra, annyi sejthető, hogy ezek elsősorban a kisebb piaci kockázat vállalására képes, úgynevezett fehér kutak közül kerülnek ki. A nagyok inkább állhatják majd a sarat: a Lukoil-hálózatot kezelő Normbenz korábban már jelezte is a gazdasági lapnak, hogy az új, ársapkás helyzetben is képes és kész ellátni feladatát.

A Mol nélkül nincs magyar gázbiztonság

(Borítókép: Teknős Miklós)

További híreink