A legmélyebb medencéért is Dubajig kell utazni

Hírek Figyelo.hu
A legmagasabb épület után a legmélyebb medencét is megépítette Dubaj.

A Deep Dive Dubai 60 méter mély és egyelőre csak meghívóval látogatható, de még idén a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit. A látványosság egy elsüllyedt várost is tartalmaz és búvároktatást is kínál, mind kezdőknek, mind haladóknak.

Fotó: deepdivedubai.com

A medence feltöltéséhez 14 millió liter víz kell, ami hat olimpiai medencéhez lenne elég – írta a CNN. A VG szemléje kiemeli, hogy ezzel a medence legalább négyszer akkora, mint bármelyik másik búvármedence a világon, a Guiness június 27-én igazolta is, hogy ez a legmélyebb hasonló létesítmény a világon.

Mint írták A víz hőmérséklete kellemes 30 fok, és egy „elsüllyedt várost” is tartalmaz,

ahol a látogatók felfedezhetik a város lakásait, de akár víz alatti billiárdot is játszhatnak. A vendégek biztonságát 56 kamera garantálja, de a létesítmény egyébként víz alatti stúdióként is funkcionál, közeli média szerkesztő szobával megtámogatva.

A medence mélységét az is illusztrálja, hogy a mélység miatti nyomás miatt nem ajánlott a látogatást követően a tengerszintet 300 méternél messzebb hagyni 18-24 óráig, így a Burj Al-Kalifa tetejének kilátásának megtekintésével is várni kell. Vagy fordított sorrendben kell végignézni az emirátus látványosságait, ugyanis abban az esetben nem okoz problémát a magasság és mélység különbsége.

Kína betiltja a felhőkarcolók építését

Ezek is érdekelhetnek

További híreink