A Facebook leállása a riválisnak kedvezett

Hírek Figyelo.hu
A Viber üzenetküldő szolgáltatás felületén globális szinten ötször nagyobb aktivitást mértek a leállás időszakában, amely a csúcsidőben a tízszeres növekedést is elérte.

Világszerte leállt a Facebook valamennyi szolgáltatása, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp. A Mark Zuckerberg irányította vállalatnál egyes jelentések szerint a baj akkora volt, hogy

még a cég belépőkártyák sem működtek, és a távoli hibajavításra sem volt lehetőség.

Noha a külsős támadás nem zárható ki, az AP hírügynökségnek nyilatkozó szakértők szerint valószínűbb

a belsős emberi mulasztás.

A Rakuten Viber a következőképp nyilatkozott a Facebook leállásáról: „A Viber globális szinten általánosságban ötször több aktivitást mért a leállás időszakában, amely később a csúcsidőben elérte a tízszeres növekedést az üzenetküldő alkalmazás felhasználóinak körében.

Ezen felül 75 százalékkal nőtt az üzenetváltások száma, a hívások funkció használatában pedig kétszeres aktivitást tapasztaltunk.

A tegnapi estéhez hasonló, tömeges kimaradások azt mutatják, hogy a felhasználóknak fel kell készülniük a kritikus helyzetekre, és jobb, ha többféle kommunikációs alkalmazást is letöltenek készülékeikre. Mi a Vibernél szem előtt tartjuk a kapcsolattartás fontosságát, és csapatunk mindig arra törekszik, hogy szolgáltatásunk stabilan működjön a nagy leterheltségű időszakokban is” – mondta el Anna Znamenskaya, a Viber növekedésért felelős igazgatója.

A japán tőzsdén a Rakuten árfolyama a keddi nyitás óta 1,47 százalékkal emelkedett.

Óriásit bukott a Facebook részvénye,

miután a cég dupla pofont kapott: egy informátor kommentárjai miatt a hitelességét érte támadás.

Hétfőn bezuhant a Facebook részvény

(Borítókép: Aleksandra Sova, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink