Hétfőn bezuhant a Facebook részvény

Hírek Figyelo.hu
Óriásit bukott a Facebook részvénye, miután a cég dupla pofont kapott: egy informátor kommentárjai miatt a hitelességét érte támadás, ráadásul leállt a közösségi oldal és a hozzá kötődő Instagram is leállt.

A Facebook részvény napi vesztesége a hat százalékot is elérte, miután a közösségi oldalt az a vád érte, hogy gyakorlatában a profitot a biztonság elé helyezi. Frances Haugen, a Facebook korábbi adatelemzője a CBS-nek elmondta:

a technológiai óriás megtévesztette a befektetőket arról, hogyan kezelei a gyűlöletbeszédet és a tévinformációkat.

Haugen kedden a Kongresszusnak is beszámol a vádakról.

Ha mindez nem elég, amerikai idő szerint nem sokkal dél előtt a Facebook és a csoporthoz tartozó Instagram és a WhatsApp Messenger világszerte elérhetetlenné vált a felhasználók számára. A hacker-támadás a hírügynökségi jelentések szerint nem valószínű, a Facebook elismerte a problémát, és közölte, hogy dolgozik az elhárításán – írta a VG.

A technológia cég részvényei azonban akkorát estek a tőzsdén, amilyenre 2020 október vége óta nem volt példa, többször akkorát, mint az 1,5 százalékot vesztő S&P 500 részvényindex. A technológia papírok mozgását jobban mutató Nasdaq is sokkal kevesebbet esett, 2,14 százalékot.

A Facebook papírjai végül 4,89 százalékos mélyrepüléssel zárták a napot.

Sajtójelentések szerint a leállt közösségi oldalak felhasználói a Twitterre özönlöttek informálódni, mi történik. „Hello, szó szerint mindenki” — írta saját fiókjában a Twitter.

Ennek ellenére a Twitter részvényei sem kerülték el a zuhanást: még a Facebooknál is többet, 5,78 százalékot veszítettek.

(Borítókép: Pixabay)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink