A bátrak országa

Szerintem

Az Európa keresztútján fekvő Magyarország történelmét évszázadok óta a függetlenségért és a szabadságért folytatott harc határozza meg. Mindig is el kellett viselnünk az összecsapások okozta szenvedéseket, illetve el kellett látnunk Európa és az európai keresztény kultúra védelmét. Múltunk és jelenünk egyaránt bizonyítja, bátor nemzet vagyunk, amely a keletről és nyugatról érkező támadásokkal szemben is büszkén állja a sarat.

Ebből a tapasztalatból adódóan elkerülhetetlen, hogy az 1956-os forradalom 62. évfordulójához közeledve mérleget vonjunk, és őseink küzdelmeiből erőt merítsünk a most előttünk álló próbatételek teljesítéséhez. Kétség sem férhet hozzá, hogy a hős pesti srácok és lányok történetéből, valamint az általuk megfogalmazott törekvésekből mind a mai napig érvényes válaszokat tudunk adni a Magyarországot és Európát érő kihívásokra.

A mai csatákat ugyan nem fegyverekkel, hanem kötelezettségszegési eljárásokkal, Sargentini-jelentésekkel és megbélyegzésekkel vívják a nyugati politikusok, azonban a tét ugyanaz: a magyar nemzet és identitásunk megőrzése.

Ahogy 62 évvel ezelőtt, úgy most sem egyedül harcolunk. Magyarországhoz hasonlóan Lengyelország ellen is folynak brüsszeli koncepciós eljárások. A szinte egy időben megindított támadások célja ennek a két, nemzetállamokat védő országnak a politikai karanténba zárása, a bevándorlásellenes álláspontjuk elnémítása. Az időzítés sem véletlen, a közelgő európai parlamenti választáson ugyanis hosszú idő után az európaiak dönthetnek arról, hogy hatalomban tartják-e a kontinensen azt a liberális politikai elitet, amely minden rendelkezésére álló módon igyekszik ellehetetleníteni a nemzetállamokat.

Hiába bélyegzik rasszistának azokat, akik szerint a bevándorlás rossz, hiába vádolnak minket kirekesztéssel a kereszténység védelméért folytatott harcunk miatt, mi, magyarok átlátunk ezeken a vádakon, lényegében immunissá váltunk az ilyen támadásokkal szemben. Tudjuk, hogy a nyílt küzdelemben – mivel az európai állampolgárok többségének akaratával összhangban politizálunk – komoly esélyünk van arra, hogy megállítsuk a nemzeti identitásunk megszüntetését akaró erőket. Ilyen komoly történelmi tapasztalattal a hátunk mögött ugyanis tudjuk, amíg bátran küzdünk, addig van esély a szabadságunk és a függetlenségünk megvédésére. 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink