Kínai csúcstámadás

Skynet
Új kínai szupertelefon debütált, a Xiaomi Mi 6, amely a Samsung S8-as zászlóshajónál 40 ezer, az alap iPhone 7-esnél pedig 28 ezer forinttal olcsóbb már most.

Főként az okosabb választást kereső kütyübolondok telefonja lehet az új Xiaomi, amely valójában „a legújabb kínai iPhone” – ha egyszerűbben akarunk fogalmazni. Miért épp az iPhone jön képbe? Mert a Xiaomi termékeire és programjaira alig-alig jellemző a kínai olcsó készülékek világa, kivitelezése és szoftveres megoldásai. Szó sincs tehát rossz minőségérzetről, sőt akadnak végre hazai garanciát vállaló webáruházak. Bár itthon most még legalább 150 ezer forintot kell fizetni az újdonságért, de biztosan megy le az ár. Az előd modell Mi 5-ös már alig több mint 80 ezer forintért megvehető, pedig az is egy remek kis készülék. Igaz, a 150 ezer egyelőre talán túl sok pénz, mert ennyiért már Huawei P10-es is van, amely nagyobb nevű és jól eltalált készülék, de 10 ezerrel drágábban már az LG új G6-osa is elérhető, sőt, új iPhone 7-es is kifogható 180 ezer alatt. A nagy újdonság, a Samsung S8 kisebb modellje viszont még jól tartja az árát: a legolcsóbb boltban is 190 ezer forint felett van (lásd a táblázatot is).

Vissza a Mi 6-ra: tesztelők szerint kiváló készülékről van szó, mind az építési minősége, mind pedig a hardvere, kamerája és audiominősége kiemelkedő. Pedig ez utóbbi kettőben a kínai márkák mindig is elmaradtak, hol jobban, hol kevésbé, mint a konkurensek. A benne ketyegő Snapdragon 835-ös zászlóshajó processzor és a nem kevesebb mint 6 gigabyte RAM még két évig biztosan elég lesz – nem fog nyekegni, röcögni vagy döcögni a rendszer. Három jelentősebb hátránya azért van az új csúcstelefonnak: az egyik, hogy a mai standardok szerint kicsi, „csak” 5,15 colos a kijelzője – igaz, legalább nagyon könnyű kézbe fogni azoknak is, akiknek nincs hatalmas kezük, tenyerük. A másik dolog, hogy a kijelző felbontása 1080 sor, ami megint csak nem a legnagyobb – igaz, ezt az emberek 99 százaléka nem fogja észrevenni. A harmadik gond, hogy a 4K-s felbontású videók nem a legszebbek, illetve a kapcsolódó videóhangzás sem tökéletes. Viszont a kisebb (így is full HD) felbontású videók-kal nincs gond, ahogyan a fényképekkel sem, hiszen két hátsó kamera is van, az egyik kétszer közelebb hozza a tárgyakat.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink