Leader Of The Year – A díj, ahol nem elég a teljesítmény és a kompetencia

PR PR tartalom
Az idén már kilencedik alkalommal megrendezett Bizalom Gálán hét kategóriában ismerték el a sikeres vezetők munkáját, és immár második alkalommal ítélték oda az üzleti példaképnek járó Leader Of The Year díjat, amelyet 2023-ban Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary Zrt. alapító ügyvezetője érdemelt ki.

A Bizalmi Kör Vezetői Klub díjátadójának idén is a patinás Corinthia Hotel bálterme adott otthont. Mint kiderült, a gálát nagy érdeklődés övezte, mivel a rangos esemény előtt több mint egy héttel minden jegy elkelt. A népes vendégsereg már jóval a kezdés előtt összegyűlt, és szigorúan véve az előírt dress code-ot, az urak szmokingban és csokornyakkendőben, míg a hölgyek nagyestélyiben jelentek meg.

A showelemekkel is tarkított díjátadó háziasszonya Köböl Anita volt, aki az ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta, hogy a rendezvény idén a „man in the mirror” koncepciójára épült. Hiszen, ahogy Gangel Péter, a Bizalmi Kör alapítója és tulajdonosa fogalmazott, a tükör több jelentéssel is bír. Lehet átjáróként is tekinteni rá, de a tükörbe nézve egyfajta önreflexiós, fejlődési folyamaton is keresztül mehetünk, mivel szembesülünk eddigi teljesítményünkkel és emberi értékeinkkel egyaránt. Majd idézte Michael Jackson Man in the mirror című szerzemények refrénjét, melynek fő üzenete, „hogyha a világot egy kicsit jobb hellyé akarjuk tenni, akkor az első ember, akivel a változást kezdeni kell, az az, akit a tükörben látsz: Te magad!” „Mi egymás tükrei vagyunk, ha belenézek a szemedbe, akkor magamat is látom. Most pedig itt van 600-650 tükör” – húzta alá köszöntőjében.

Man in the Mirror

Gangel Péter azt is elmondta, hogy a 2011-ben útjára indított vezetői klub ma Magyarország első számú vezetői network-je, ahová kizárólag cégtulajdonosok vagy cégvezetők kerülhetnek be.

„A bizalmi kör tagjai a magyar versenypiac legfontosabb hatásközpontjai, piacvezetői. Mi a tagjaink életét szeretnénk jobbá tenni, hogy ők is jobbá tudják tenni az alkalmazottaik és a környezetük mindennapjait„– húzta alá az alapító.

Ezután ismertették a verseny pontos menetét, és a hét kategória legjobbjait egyenként a színpadra szólították. Az est hátralévő része pedig az ünneplés jegyében telt. Az exkluzív fogások mellé minőségi italokat kínáltak a jelenlévőknek, az önfeledt szórakozásról pedig a magyar könnyűzenei életben is ismert előadók gondoskodtak.

Nem kódexekből tanuljuk a vezetést

A szakmai zsűri tagjai az adott terület elismert képviselői, egy-egy beérkezett pályamű általuk képviselt témáját értékelik. Dr. Zolnay Judit, üzleti és vezetési tanácsadó, a Zolnay Consulting alapítója, aki amellett, hogy a zsűri elnöke volt, a stratégiai irányokért is felelt, megjegyezte, hogy a világ összes gazdaságában a jó gyakorlatok mentén fejlődnek a vállalkozások és a vállalati szereplők. „Nem kódexekből tanuljuk a vezetést, ami maga egy alkalmazott művészet. A vezető felelősséget vállal a másik ember fejlődéséért. A cél, hogy azok, akik rá vannak bízva, fél év vagy egy év múlva többek legyenek, mint akik addig voltak. A vezető az általa kitűzött célhoz úgy jut el, hogy minden egyes munkatársa napról napra jobb lesz. Mikor feladat van, egynek kell lennie a többiekkel, de amikor dönteni kell, akkor elől kell mennie, és a kellemetlen helyzeteket is fel kell vállalni” – mondta el.

A zsűri

Endrei-Kiss Judit, az RTL-Magyarország chief People Officere, aki a csapatot képviselte a zsűrin belül, arra a kérdésre reflektált, hogy miként lehetne növelni a női vezetők arányát a magyar üzleti és közéletben. Endrei-Kiss szerint ehhez egy nagy társadalmi átalakulásra lenne szükség, amelyben férfiaknak és nőknek el kellene kezdeni egymással beszélni. Továbbá fontos lenne, hogy azok a férfiak és nők, akik már vezető pozícióban vannak, kezdjék el mentorálni a fiatalokat. Máshogy nem fog menni” – hangsúlyozta.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, aki a zsűriben a vállalkozási szellem témájáért felelt, a díjátadót követően elmondta, hogy

a magyar piacon azoknak a cégeknek a száma, amelyek eljutottak egy bizonyos érettségi szintre, – méretben, komplexitásban, nemzetközi versenyképességben – és tőzsdeképesekké váltak, egyre csak gyarapszik.

Míg 2016-ban 300 ilyen céget tartottak nyilván a tőzsdei statisztikák a középvállalati körökben, addig ma már több mint 500 ilyen vállalkozást jegyeznek. A vezérigazgató arról is beszélt, hogy „a Bizalmi Körben jelen lévő vezetők azt nyilatkozták, ők a cégeiket építik, míg a tőzsde a magyar értékpiacot, hogy legyen miből finanszírozni a válallkozások növekedési terveit. Ez a kettő pedig egyre inkább egymásra talál. Ha ezt nézem, bizakodó vagyok a jövőt illetően” – jelentette ki Végh Richárd.

Glósz Andrea, a kisvállalati kategória győztese elmondta, hogy 31 éve hihetetlen lelkesedéssel és motivációval csöppentek bele a vállalkozói világba a férjével. Ezt a létformát mind a mai napig különlegesnek tartja, és bár hordoz magában nehézségeket és kihívásokat, de csodás sikereket is tartogat. Mindezeket pedig a legjobb egy társsal megélni – hangsúlyozta.
Dr. Tóka József fogorvos, a Dentalklinik Dr. Tóka Kft. ügyvezetője a középvállalati kategória mellett a digitalizációs különdíjat is kiérdemelte. Az átadó után kijelentette, hogy ez a dupla elismerés olyan számára, mint egy életműdíj. Valamint arról is beszélt, hogy sok év munkája van abban, hogy a cége eredményesen működik és folyamatosan fejlődik.

A két legifjabb díjazott, a 29 éves Hajnal Ádám, „Az év fiatal cégvezetője” kategória győztese, valamint a 31 éves Papp Gábor, a mikrovállalati kategória nyertese abban egyetértettek, hogy hisznek a generációváltásban, és úgy látják, hogy azoknak a vállalkozóknak, akik a rendszerváltás idején kezdtek el építkezni, lassan időszerű lesz átadni a tudásukat és a tapasztalataikat. A sikerük titka pedig ilyen fiatalon a céltudatosság, a grandiózus célok kitűzése, valamint az, hogy „rengeteg energiát beletettek” a vállalkozásaikba.

Köböl Anita, az est háziasszonya

Markovich Béla, aki a nagyvállalati kategória díját vihette haza, kiemelte, hogy egyetlen stratégiájuk van: „segíteni az embereknek a jövő épületeit felhúzni. Amit megálmodtak, az felépüljön. Valamint azt is mindig szem előtt tartják, hogy a problémákra hathatós megoldást nyújtsanak. Minden cégnek ebből kell élnie”.

Kiss Krisztina, „Az év női cégvezetője” kategória győztese a díj átvétele után elmondta hogy

„ha fejben el tudjuk dönteni, hogy sikeresek akarunk lenni, és találunk egy jó célt, amiért lehet dolgozni, akkor onnantól kezdve minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy megvalósítsuk.

Ha elkezdjük, akkor megjönnek a válaszok, és a segítők is, hogy elérjük azt, amit kitűztünk magunk elé”.

Kalocsai Zsolt, az abszolút díj győztese katarzis-élményt élt át, mikor megtudta, hogy a 2023-as év üzleti példaképének választották. „De ez nem egy cégvezető díja, hanem a csapatáé. A közös munka elismerése.

A Leader Of The Year-díj tehát további felelősséggel jár, hiszen többen követik majd a tevékenységünket, épp ezért példát kell mutatnunk,

és egyben be kell bizonyítanunk, hogy méltók vagyunk és leszünk erre az elismerésre” – tekintett a jövőbe az ügyvezető.

A díjazottak névsora:

Az év fiatal cégvezetője: Hajnal Ádám, Alias Innovations Kft.

Az év női cégvezetője: Kiss Krisztina, Ködmön Könyvelőiroda Kft.

Digitalizációs különdíj: Dr. Tóka József, Dentalklinik Dr.Tóka Kft.

Mikrovállalati kategória: Papp Gábor, Stratos Magasépítő Zrt.

Kisvállalati kategória: Glósz Andrea, Glósz és Társa Kft.

Középvállalati kategória: Dr. Tóka József, Dentalklinik Dr. Tóka Kft.

Nagyvállalati kategória: Markovich Béla, Mapei Kft.

Leader of The Year, az abszolút díj nyertese: Kalocsai Zsolt, RSM Hungary Zrt.

 

Az eseményről és a díjazottakról bővebben az alábbi linken olvashatnak: https://bizalmikor.hu/leader-of-the-year/

Az ünnepélyes díjátadó gála felemelő pillanatait a Bizalmi Kör Youtube-csatornáján is visszanézhetik: https://www.youtube.com/watch?v=kAyHjP-fAfo

Fotók forrása: bizalmikor.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink