Korszerű energetikai rendszerek a jövőben is

PR Szponzorált tartalom
Lassan itt az új év és vele együtt egy új évtized. A folyamatosan gyorsuló piacon egyre nagyobb előnyt jelenthet egy integráltan, a cég igényeinek megfelelően kialakított energetikai rendszer, ugyanis ezzel lecsökkenthető az egy vendégre vagy termékre vetített költség. Egy olyan energetikai szolgáltatással, mint amilyet az E.ON nyújt, nyugodtan vághat bele a jövőbe.

 

Az olyan megnövekedett terhelésű időszakokban, mint a karácsony környéki hónapok sokszor ütköznek ki hibák a cég rendszereiben. Egy kis feszültségingadozás vagy akár egy rövidebb energiakiesés olyan problémákat tud okozni, ami miatt megakadhat a működés, értékes erőforrásokat vonva el a többi munkafolyamattól. Ha gyorsan meg is oldódik a probléma, az sokszor nem megfelelően van orvosolva, így a hiba a jövőben is bármikor előfordulhat. Az elavultabb rendszerekhez egyre nehezebb találni szakembert, valamint alkatrészt, ami még jobban megnehezíti a vállalat mindennapjait. Ha ezek után már gondolkodik a korszerűsítésen, akkor pedig érdemes olyan szakemberek segítségét kérnie, akik a specifikus igényeket és az iparági jellegzetességeket felmérve, kiegészítve a korábbi tapasztalatokkal egy egyedi és integrált energetikai rendszerre tudnak ajánlatot adni. Mert mit ér a nagyobb teljesítményű kazán, ha a szigetelés nincs megfelelően megoldva és a hosszú csővezetékrendszerben is szökik a hő?

A nagy energiaigényű iparágakban a teljesítménykényszer és a költségoptimalizálás mellett sok egyéb tényezőből áll össze egy vállalat energetikai fejlesztési igénye. Az E.ON integrált energetikai szolgáltatásának keretében a megkeresés után egy teljes körű felmérést végez a rendszertől kezdve egészen a pontos ügyféligényekig – legyen szó fűtésről, hűtésről, világítástechnikáról, zöld energiáról vagy ezek kombinációjáról -, majd a tervezési szakaszban az egyedi igényekre alapozva úgy készül el az implementáció, hogy az a kivitelezési időszakban a lehető legkisebb kiesést okozza a termelésben és a szolgáltatásban. Ezt segíti az, hogy komplett, a helyszínen gyorsan a rendszerbe integrálható alkatrészeket használnak, valamint az, hogy az egész folyamat egy szakértői csapat kezében összpontosul, így az megspórolva a végeláthatatlan egyeztetéseket a különböző munkacsoportok között. Mindemellett az E.ON, a fejlesztések, cserék elvégzése és a rendszer teljes kiépítése után vállalja annak karbantartását is, ami a 24 órás diszpécserszolgálattal és az országos hálózattal kiegészülve biztosítja a hosszú távú energiabiztonságot. A helyi- és távfelügyelettel működtetett energiamenedzsment-rendszerekből kinyert adatokat pedig kielemzik és riportálják az ügyfél felé, hogy azt követően az energiafelhasználást az aktuális igényekhez tudják optimalizálni.

A szolgáltatás keretén belül olyan modern megoldásokat kaphat az ügyfél, amik megállják a helyüket a jövőben is.

  • Lehetőség van a gyártási műveletek során elvesztett energiát visszatáplálni a rendszerbe, így egyszerűsítve a munkafolyamatot és javítani az energia teljesítmény mutatókat.
  • A világítástechnika korszerűsítésével a hűtésnél csökkenthető a melegítő hatás, valamint távvezérléssel optimalizálható a fényerősség a munka jellegéhez igazodva.
  • A nagyértékű, a hálózati feszültségingadozásra érzékeny gépekhez okosmérőket és szünetmentes tápokat lehet csatlakoztatni, így csökkentve a baleseti és meghibásodási lehetőségeket, valamint a selejtgyártást.
  • A fejlesztések révén a fosszilis energiafelhasználás mellett megújuló energiaforrások beépítésére is van lehetőség, legyen szó akár napelemekről, geotermikus energia felhasználásáról vagy akár a visszatáplálásról.

A szolgáltatással az E.ON főként az autógyártó cégeket és azok beszállítóit, a szállodaipart, a vegyi- és gyógyszeripart, a kiskereskedelmi egységeket és az élelmiszeripart célozza meg, de mindenkinek érdekes lehet, akik az új évtizedben nem az energetikai problémákra, hanem a vállalkozásra szeretne koncentrálni.

eon.hu/integraltmegoldasok
integralt@eon.com

Ezek is érdekelhetnek

További híreink