HR és munkaügyek: a legjobb szakemberekre van szükség! (x)

PR szponzorált tartalom
A HR napjaink viszonylag új területe, a munkaügy viszont mindig is az egyik legfontosabb szerepet töltötte be a munka világában – ma a kettő együtt is hatékonyan működik a munkavállalói érdekekért. A két terület között adódnak átfedések, ugyanakkor kisebb-nagyobb különbségek is. Aki inkább az emberekkel, munkavállalókkal szeretne közvetlenül foglalkozni, annak a HR, aki pedig a dolgozók közvetett védelmével, annak a jog és a munkaügyek felé érdemes inkább elindulnia.

Hol dolgozhatunk HR-esként, munkaügyesként Magyarországon?

A HR nem csupán egy nagyvárosi jelenség, egyre több hazai és nemzetközi vállalat kihagyhatatlan részlege – márpedig Magyarországon vidéken is találni több ilyen nagy céget. Budapesttől nem messze ilyen Eger városa is, ami nem csupán történelméről és hangulatos utcáiról, a turizmusról híres, hanem a növekvő munkalehetőségekről is – az egri munkaügyi, HR álláslehetőségek az EgerAllas.hu job portálon is elérhetőek.

A munkaügy, munkavédelem terén tehát ma már szinte minden nagyvállalatnál érdemes kopogtatni – Egerben például az Emerson Automation FCP Kft., a Market Építő Zrt. is keres / keresett hozzáértő szakembereket, de a hivatalos szerveknél, például a rendőrkapitányságon is be kell tölteni valakinek a HR és személyzetfejlesztés részlegének vezetését, irányítását. De számos egyéb munkakörben is lehet munkát találni az egerallas.hu oldalán.

A HR és a munkaügyi osztály feladatai, céljai

A HR és a munkaügyi osztály alapvető feladatai közé tartozik a megfelelő munkaerő toborzása és kiválasztása, a munkavállalók fejlesztése, a vállalati kultúra erősítése. Biztosítani a munkaügyi szabályok és előírások betartását, a bér- és juttatási rendszereket kezelni, segíteni a munkahelyi elégedettség és motiváció fenntartását.

A HR osztály fő célja, hogy a munkavállalók képességeit a cég stratégiájához igazítva optimalizálja, növelve ezáltal a szervezet versenyképességét és hatékonyságát. De fontos szerepet játszik a munkahelyi konfliktusok kezelése és a munkavállalók jólétének biztosítása is.

A munkaügyi pozíciók a szakszervezetekhez is hasonlíthatóak, ugyanis ezeken az osztályokon jogi segítséget kaphatunk, jogos panaszainkkal fordulhatunk ide.

Jól képzett munkaerőre van szükség a szakmában

A magasan kvalifikált munkaerő fontos a szakmában, különösen a jogi területeken, de a toborzás és szervezetfejlesztés terén is nagy előnyt élveznek a releváns diplomával rendelkezők (pl. humán erőforrások). A nyelvtudás szintén hasznos, hiszen egy nagyvállalatnál a külföldi dolgozókkal és partnerekkel is meg kell tudni értetni magunkat. De akár más részlegekről is ide lehet kerülni, ha valaki érez magában affinitást – vagy épp a vezetőség tartja alkalmasnak hasonló pozícióra.

Fotó: freepik.com

Ezek is érdekelhetnek

További híreink