Hogyan segíthet a kollagén a mindennapi egészségmegőrzésben?

PR PR tartalom
Ahogy a mondás tartja: „A rossz hír, hogy repül az idő. A jó hír, hogy te vagy a pilóta”.

A 20-as éveink végéig nem jellemző, hogy túl sokat foglalkoznánk az egészségünkkel, mivel ekkor még visz a lendület, és a szerveztünk is könnyen alkalmazkodik, valamint regenerálódik. Később aztán nem csak egy edzés után, de egy mozgalmas hétköznap végén is észrevesszük magunkon, hogy fáradtabbak vagyunk, több ponton is fájdalmat érzünk, több idő kell a testünknek az újratöltődéshez. Fontos, hogy tudatosan készüljünk erre az időszakra, hiszen vannak készítmények, amelyekkel, ha az időt nem is tudjuk megállítani, de lassíthatunk a negatív folyamatokon.

A kulcsszó a kollagén

Az utóbbi évek egyik nagy felfedezése a kollagén, pontosabban annak elterjedése a szépség- és egészségiparban. Fontos szerepet játszik a bőr, az ízületek, a csontok és a porcok egészségében. Évről évre bővül a készítmények sora: kollagén kapszula, por, ital vagy éppen kristályos kocka formájában is megtalálhatjuk.

A kollagén kapszulák olyan étrend-kiegészítők, amelyek kollagén fehérjét tartalmaznak és elsősorban állati forrásból származnak. Természetesen az iparág gondol a vegánokra is, így növényi alapú kollagénpótló is elérhető a piacon.

Az italporoknál a termékfejlesztések az ízesítések irányába mozdultak, szemben a már említett kapszulákkal, amelyeknek lassabb a felszívódásuk, ugyanakkor könnyen adagolható, nincs íze vagy szaga.

A kapszulák szedése segíthet megőrizni a bőr rugalmasságát, csökkenteni a ráncokat, javítani az ízületi mozgékonyságot és erősíteni a csontokat. A kollagén különböző típusai találhatóak meg a kapszulákban, amelyek így különböző szövetekre is hatnak. Az I. típusú kollagén a bőrre, a II. típusú kollagén az ízületekre van hatással.

Mindenkinek hasznos lehet

A termékekhez legkönnyebben online patikában vagy webshopban lehet hozzáférni. A gyors rendelés előnye mellett a részletes leírások is megkönnyítik a számunkra megfelelő készítmény kiválasztását. A kollagén egyik nagy előnye, hogy kortól és nemtől függetlenül szedhető.

Sokan kollagénkiegészítőket vesznek, hogy támogassák a bőr rugalmasságát, csökkentsék a ráncokat, erősítsék a hajat és a körmöket, valamint támogassák az ízületek egészségét. A kollagénkiegészítők szedése tehát nemcsak az idősebb felnőttek számára lehet hasznos, hanem azoknak is, akik szeretnék megőrizni a bőrük, és más kollagénben gazdag szövetek egészségét.

Legyen szó egy fiatal férfi síelés előtti felkészüléséről, amikor a térdízületeket szeretné megerősíteni, egy idősödő hölgyről, aki a bőrfeszességét szeretné támogatni, vagy éppen egy kismamáról, aki a várandósság időszakában a bőrét vagy az izületei állapotát szeretné megóvni. Természetesen nemcsak a kismamáknak, hanem mindenkinek érdemes alaposan utánajárnia a készítmények összetételének.

Ajánlott az orvosunkkal is konzultálni, mielőtt új kiegészítőt vezetnénk be az étrendünkbe. Bármelyik formában is visszük be szervezetünkbe a kollagént, a minőségi termék kiválasztása és az egészséges életmód kiegészítéseként történő használata az elsődleges.

Fotó: depositphotos.com

Ezek is érdekelhetnek

További híreink