Győzteseket hirdetett az MVM Edison

PR Szponzorált tartalom
Az MVM Edison startupversenyen idén három csapat állhatott a képzeletbeli dobogóra. Elektromos rollerek indukciós töltőállomásai, egy fiatalokat megcélzó bankolást, megtakarítást új szintre emelő alkalmazás, valamint a megújuló energia közösségi finanszírozását lehetővé tevő megoldás nyert.

Egyre gyorsabb ütemben terjednek az elektromos rollerek, amely új igényeket is felvet. A verseny első helyezettje, a Rollin Technologies elsősorban az elektromos rollermegosztó szolgáltatók számára nyújt megoldást a töltési költségeik és struktúrájuk optimalizálásában, másodsorban hozzájárul a rollermegosztás egy rendezettebb és fenntarthatóbb formájához.

A csapat vezeték nélküli indukciós töltőállomása olcsó, egyszerű és környezetbarát, a felhasználók számára is könnyen használható dokkoló. A rollert használóknak mindössze annyit kell tenniük, hogy belehelyezik a rollert az adott állomásba, és ahogy az érintkezik a dokkolóval, máris megkezdődik a töltés. Így a következő felhasználó töltött járműhöz jut majd, vagy akár az előbbi használó a töltött rollerrel térhet vissza a kiindulópontra. Emellett, a dokkolóba történő elhelyezést követően, vagy az utazás előtt a fix állomás segítségével a kormány fertőtlenítésére is egyszerűen sor kerülhet. Az állomások gyártása és a hazai piacra lépés után terjeszkedni szeretne a startup Európában is, támogatva az okosvárosok és a fenntartható lokális közlekedés további fejlődését.

A verseny második helyezettje a PiggyBanx, amely a fiatalok költségtudatos viselkedését szeretné támogatni. Jelenleg ugyanis a 18 év alatti korosztály mindössze elenyésző része van tisztában saját pénzügyeivel. Erre a problémára nyújt megoldást a PiggyBanx csapata egy egyedi fintechapplikációval, amely a 18 év alatti korosztály megtakarítási céljait újfajta módon támogatja. A fiatal generáció megszólításához a gamifikációt és a közösségi élményt ötvözik a pénzügyi világgal, ezáltal a megtakarítás pozitív megtapasztalását emelik új szintre. A projekt célja a pénzügyi tudatosság megteremtése egy mobilalapú, digitális malacpersely segítségével, ami aranyos interakciókkal hálálja meg a perselybe rakott megtakarítási összeget. A csapat a pénzügyi tudatosság mellett a környezettudatosság és az energiatudatosság fejlesztését is nagyon fontosnak tartja. A felhasználók különböző kérdésekre válaszolnak ebben a 2 témakörben, és helyes válasz esetén Piggy Érméket kapnak, amit fel tudnak használni kedvezményként a későbbi vásárlásnál. Így már fiatalkorban elérhetőek lesznek a környezetkímélő megoldások, mint például a napelem.

A harmadik helyezett a Solar DAO fenntartható energiaközösségek platformja lett, amely elérhetővé teszi a társaság tagjainak, hogy közös zöldenergiás termelést hozzanak létre és üzemeltessenek. A platform hozzáférést biztosít tagjainak, hogy az energiaközösség döntéshozásában eljárjanak és követhetik a termelési és fogyasztási forgalmukat. A DAO decentralizált, önműködő szervezetet jelent, amely a blockchain technológiával teszi lehetővé a megújulóenergia-projektek adatainak biztonságos tárolását és a közösségi döntéshozatal működtetését okos szerződések segítségével. A Solar DAO a demokratikus elven működő közösségi energiatermelés adaptációját hivatott felgyorsítani, amivel egy élhetőbb jövőt szeretne létrehozni, lassítva a klímaváltozás hatásait. A közösségen belüli társfinanszírozásból megépülő napelemparkok telepítésének köszönhetően lehetőséget nyújt a beruházóknak, hogy közreműködjenek a karbonsemleges gazdaság megteremtésében.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink