Építs okosan karriert, szerezz mesterdiplomát a turizmus területén! Várunk a BGE KVIK-en! (x)

PR Szponzorált tartalom
Elgondolkodtál már az alapképzés utáni folytatáson? Vajon érdemes tovább mélyítened a megszerzett tudásodat az átmenetileg nehézségekkel küzdő turizmus területén? Mi azt gondoljuk, igen! A turizmus-vendéglátás ágazat továbbra is fejlődik, a jövőben is szükség lesz széleskörű szaktudással bíró turisztikai szakemberekre. Olvass tovább, és tudd meg, hogy végzett hallgatóink szerint miért érdemes a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karát (BGE KVIK) választani nemcsak alap, hanem mesterképzésre is!

Bár a tavalyi évben némileg csökkent a turizmus-vendéglátás képzés iránt érdeklődők száma, a felsőoktatási és ágazati szakértők szerint ez csak átmeneti jelenség volt.

Könnyen belátható, hogy továbbra is van jövője az ágazatnak, hiszen az utazási vágy nem tűnt el az emberekből, csak a jelenlegi nehéz helyzet beárnyékolja a biztató jövőképet

– hangsúlyozza dr. Jancsik András, a BGE oktatási rektorhelyettese, a BGE KVIK Turizmus Tanszékének vezetője.

A turizmus-vendéglátás egy jelenleg is dinamikusan fejlődő, munkaerőigényes ágazat, sőt kifejezetten perspektivikus, színes és kreatív terület, komoly karrierépítési lehetőségekkel, így kiváló választás lehet a jövőt illetően nemcsak alap, de a mesterképzés szintjén is. Hogy miért? Erre végzett BGE-s hallgatók mondják el a választ.

Forrás: BGE

Munka és tanulás!

Én úgy tapasztaltam, ez nem feltétlenül vagy-vagy helyzet. Természetesen kimerítő lehet, azonban, ha az ember kitartó, és látja maga előtt a célt, amit kitűzött, az sokat segít

– hangsúlyozza Farkas Dóra, aki két éve fejezte be a turizmus-menedzsment mesterszakot levelező tagozaton.

A tanulás és a munka tehát összeegyeztethető, és további előnyei is vannak. „A képzés során rendkívüli élményt jelentett az is, hogy a szakmában már aktívan tevékenykedő, érettebb személyiségekkel és több évnyi tapasztalattal rendelkező kollégákkal tudtunk eszmecserét folytatni a kurzusokon, „belevinni” a gyakorlatot az elméletbe. Ezt csupán már csak az életkorból fakadóan is nehéz alapszakon kivitelezni” – teszi hozzá.

Itt lehet feszegetni a határokat!

Az alapképzés alatt részt vettem tanulmányi csereprogramon. A mesterképzésen egyrészt a tudásomat (szakmai- és nyelvtudásomat is) szerettem volna bővíteni, másrészt jelentős szerepet játszott a döntésemben az is, hogy a mesterképzés alatt még lesz lehetőségem külföldön tanulni

– emeli ki Júlia Kellerová, aki szintén a BGE KVIK mesterképzésére járt.

„A legmeghatározóbb élményem a mesterképzésről egyértelműen az Erasmus tanulmányi csereprogramban való részvétel volt. Az Erasmusban az a legjobb, hogy az elején még idegennek számítasz cserediákként, később pedig egy nagy család tagja leszel, így végül nem csak egy, hanem sok más kultúrát is megismersz. A BGE-n új kapuk nyíltak meg előttem a világba” – teszi hozzá.

A turizmus változatos és egyedi sajátosságokban gazdag világa sokoldalú, kreatív menedzsereket kíván. Ne állj meg félúton! Szakmai tudásod elmélyítéséhez, turisztikai karriered felgyorsításához válaszd az BGE KVIK turizmus-menedzsment angol nyelven is elérhető mesterképzését!

A BGE-n jelenleg 9 féle mesterképzés érhető el, a nemzetközi tanulmányoktól, a vezetés-szervezésen át a pénzügyig és a vállalkozásfejlesztésig, ezekről pedig minden információ elérhető ITT.

A mesterképzésekről szóló online nyílt napon 2022. február 5-én első kézből értesülhetsz a képzésekkel kapcsolatos információkról.

Csatlakozz ITT.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink