Egy hely, ahol mindent megtudhat a közszolgálatról!

PR PR tartalom
Külpolitika, víztudomány, kibervédelem, hadtudomány, diplomácia, mesterséges intelligencia, rendészettudomány – és minden, amit a közszférában, a közszféráról tudni kell: ez a ludovika.hu portál, amelyen naprakész információk találhatók a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez kapcsolódó tudományágakról, és a társadalmat érintő aktuális kérdésekről. Cikkek, blogok, podcastok, videós tartalmak – mindenről közérthetően.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tudományos-ismeretterjesztő platformja, a ludovika.hu tartalmait azzal a céllal készítjük, hogy a közérdeklődésre számot tartó témákat, a legfontosabb tudományos eredményeket, az NKE-n folyó kutatásokat, az ott oktatott témákat olvasmányos és közérthető módon mutassuk be.

A 2020-ban indított portálon rendszeresen beszámolunk egyebek mellett a vízgazdálkodás, a had- és rendészettudomány, a biztonságpolitika, a kibervédelem és a diplomácia világáról. A portál Magazin rovatában egyebek mellett kutatói portrék, megjelenés előtt álló, illetve frissen megjelenő kiadványok és szakkönyvek ajánlói olvashatók, valamint beszámolók az egyetemen zajló tudományos konferenciákról, workshopokról, neves külföldi tudósok, szaktekintélyek előadásairól.

Oktatóink és kutatóink társadalmunk aktuális kérdéseihez kapcsolódó szakértői cikkeit a Ludovika Blogtéren olvashatják, ahol a szerzők 13 blogban a társadalom, a gazdaság, a kormányzás, a környezet, a technológia és a geopolitika aktuális kérdéseivel foglalkoznak.

A minden reggel új írással jelentkező Öt Perc Európa Blog az Európa Stratégia Kutatóintézet bejegyzéseit tartalmazza Európa és a közép-kelet európai régió történéseiről, valamint az uniót illető világpolitikai eseményekről.

A Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézet blogjának, a Ludecon Blognak a fókuszában a magyar gazdaságot érintő vállalati, gazdaságpolitikai és világgazdasági témák állnak.

A Közép-Európa Kutatóintézet Horizontok Blogja szerzőinek célja a magyar érdeklődők látóhatárának kiterjesztése a közép-európai térségre, olyan hírek és ismeretek közvetítésével, amelyek nem mindig kerülnek be a magyar nyelvű nyilvánosságba.

Szintén nagyon érdekes rápillantani az Információs Társadalom Kutatóintézet ITKI Blogjának bejegyzéseire, melyek a digitális technológiák, az online platformok és a mesterséges intelligencia emberre, társadalomra és demokráciára gyakorolt hatásairól és szabályozási kérdéseiről szólnak.

A Kiberbiztonsági Kutatóintézet Cyberblogjának célja, hogy rendszeresen bemutassa azokat a megoldásokat, amelyeket az intézet szakemberei az információbiztonság, a kiberbűnözés, a kiberhadviselés és a kibervédelem kezelésére javasolnak.

Az Amerika Kutatóintézet Frontier Blogja az Amerikai Egyesült Államok aktuális bel- és külpolitikai, jogi és gazdasági kérdéseit tárgyalja.

A Continuum Blogban a Molnár Tamás Kutatóintézet munkatársai publikálnak a XIX. és XX. század, elsősorban magyar és nemzetközi történeteivel, eszméivel és társadalmi folyamataival kapcsolatos kutatási eredményekről.

A Stratégiai Tanulmányok Intézetének blogja, a Messzelátó Blog a nemzet, a régió és Európa számunkra legfontosabb kérdéseiről jelentet meg rendszeresen friss írásokat.

A Politika- és Államelméleti Kutatóintézet blogja, a PÁK Blog a nemzetközi politikatudományi folyóiratok újdonságairól, és nemrég megjelent idegen nyelvű politikaelméleti szakkönyvekről szól.

A Vallás és Társadalom Kutatóintézet Vallás és Társadalom Blogjának célja, hogy a vallás és a társadalom kapcsolatát elemezze.

Az Innováció & Technológia Blog pedig tartalmas írásokkal ösztönzi kreativitásra az olvasókat.

A Közjogi Megálló Blogban aktuális közjogi kérdésekről olvashatnak az érdeklődők.

Végül, de nem utolsósorban a Kormányzás és Tudomány Blog közpolitikai és társadalomtudományi kérdésekkel foglalkozik.

Az NKE szakértőinek gondolataival a szerdánként jelentkező Ludovika Podcast adásaiban is lehet találkozni. A 20-30 perces beszélgetésekben az NKE víztudományi, hadtudományi, rendészettudományi, állam- és jogtudományi, valamint gazdaságpolitikai területen dolgozó szakértői, kutatói cserélnek eszmét aktuális társadalmi-gazdasági-közéleti és fenntarthatósági kérdésekről.

Keresse cikkeinket és műsorainkat minden nap!

Ludovika.hu – tudomány mindenkinek!

Ezek is érdekelhetnek

További híreink