„Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás: ötven év után újra maradandót alkotott Magyarország (x)

PR Szponzorált tartalom
Az 1971-es Vadászati Világkiállítás 50. évfordulóján „Egy a Természettel” mottóval Vadászati és Természeti Világkiállítást szervezett Magyarország. A központi rendezvény 2021. szeptember 25. és október 14. között zajlott, ám a programsorozat több mint két évre nyúlt. Zárásként összefoglaltuk, hogy melyek voltak a világkiállítás szervezésének, kísérő eseményeinek és programjainak legfontosabb elemei 2019 végétől 2021 végéig.

Virtuális séta az „Egy a Természettel” Világkiállítás pavilonjaiban

2019 decemberében Kovács Zoltán kormánybiztos adta át a világkiállítás jegyében telepített első emlékerdőt.

Szintén 2019 utolsó hónapjában rendezték meg először az Országos Jótékonysági Vadászatot. Az összegyűjtött 37 millió forintból az ország 19 megyéjének gyermekkórházai vásárolhattak orvosi eszközöket.

2020 októberében indult el a madárodú kihelyezési program. Országszerte összesen 3500 odút és 350 etetőt helyeztek ki több száz gyermek bevonásával.

2021 júliusában befejeződött az emlékerdő-telepítési program, amely során a 22 állami erdőgazdaság 23 ezer kilogramm magvetésből összesen 200 ezer facsemetét ültetett el.

2021. szeptember 1-jén az új épületekkel gazdagodott Kincsem Parkban elkezdődött a Négyesfogathajtó Európa-bajnokság, ami a világkiállítás kísérő rendezvénye volt.

2021. szeptember 11-én a HUNGEXPO-ra szállították Szőke Gábor Miklós szobrász művét, a kiállítás gigantikus kapuját, a Totemet.

2021. szeptember 13-án, illetve 20-án mutatták be a világkiállítás alkalmából készült két egészestés filmet: a Kittenberger Kálmán életéről szóló, Az utolsó vadászat című játékfilmes dokumentumfilmet, valamint a Fekete István alakját bemutató, A bereki ember című alkotást.

2021. szeptember 21-én megkezdődött a Vadbiológusok Nemzetközi Uniójának a világkiállítás keretében tartott 35. kongresszusa.

2021. szeptember 25-én megnyílt a világkiállítás központi rendezvénye. A fővároson kívül a világkiállításhoz kapcsolódó programokkal várták a látogatókat például Vásárosnaményban, Keszthelyen, Hatvanban és több Somogy megyei helyszínen is. Szintén ezen a napon kezdődött a World Conservation Forum, aminek keretében húsz nap alatt 153 hazai és nemzetközi szakember előadását hallgathatták meg a világkiállításra látogatók.

Szeptember 27-én indult el a Fátyol Iskolaprogram, aminek köszönhetően az ország minden tájáról több mint 60 ezer diák és pedagógus érkezett a világkiállítás központi helyszínére.

Szeptember 28-án indult el a világkiállítás jószolgálati programja, ennek keretében 2309 fogyatékossággal élő érkezett a HUNGEXPO-ra.

Ugyancsak szeptember 28-án kezdődött az „Egy a Természettel” Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferencia, amin hazai és nemzetközi szakértők előadásait hallgathatták meg az érdeklődők.

Szeptember 30-án nyitotta meg kapuit az ezúttal a világkiállítás keretében megrendezett FeHoVa PLUSZ, október 7-én pedig a több mint 190 éves múlttal rendelkező OMÉK.

Kincsempark

Október 14-én a HUNGEXPO vizes csarnokában is látható tokhalak Dunába való visszaengedése zárta szimbolikusan a világkiállítás központi rendezvényét.

A központi helyszín összesített látogatószáma a húsz nap alatt elérte a 616 ezret, a rendezvényen 103 ország és 683 kiállító vett részt. A világkiállítás 10 nemzetközi és hazai konferenciát is befogadott, ezeken közel 100 ország képviseltette magát, összesen 2500 fővel.

2021 decemberében harmadszor szerveztek országos jótékonysági vadászatot, amelyen 1100-an vettek részt.

2021 december végén elérkezett a világkiállítás programsorozatának záró rendezvénye, az FCI Európa Kutyakiállítás. Az eseményen 57 országból mintegy 16 ezer eb vett részt.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódóan országszerte 1500 program valósult meg, ezekre mintegy 1,5 millió látogató volt kíváncsi.

További híreink