Atomerőműben dolgozom, neked is ezt ajánlom! (x)

PR szponzorált tartalom

A fiatalok és családjuk számára az egyik legkeményebb kihívás a pálya- és szakmaválasztás. Abban mindenki egyetért, hogy a fiatal lelje majd örömét a munkájában, fizessék meg, ismerjék el és támogassák a fejlődését. Ám nem visszafogottak a munkaadók sem: a pályázó legyen elhivatott, szeresse a munkáját, akarjon fejlődni, tudjon azonosulni a vállalat filozófiájával, bírja a terhelést és legyen lojális. Az álláskereső és a munkaadó elvárásai tehát majdnem egybevágnak, ám szkeptikusok szerint nemhogy a tökéletes munkahelyet, de még egy JÓ munkahelyet is fantazmagória megtalálni.

És mit mond erre az MVM Paksi Atomerőmű? „Mi nem csak munkahelyet, hanem teljes életpályamodellt kínálunk a kezdetektől a nyugdíjasévekig egy sokszínű, összetartó munkahelyi közösségben. Nálunk a tehetség számít és nem a kor vagy a nem, az ember pedig valóban a legnagyobb érték, aki nélkül mit sem ér a technológia. Aki csatlakozik hozzánk, az a szakértelmét az ország villamosenergia-ellátásbiztonságának szolgálatába állítja, és egyben az ország egyik legnagyobb vállalata, az MVM Csoport dolgozója is lesz.” Életpályamodellt csak azok a vállalatok tudnak állítani, amelyek nem feledkeznek meg arról, hogy igazán nagy eredményeket csak megbecsült, fejlődni akaró, kiegyensúlyozott és elégedett dolgozókkal érhetnek el.

„Önöknél pontosan mit jelent a megbecsült?” – kérdezi joggal a fiatal.

Például, hogy a belépőt – jelenleg egyszeri, bruttó százezer forintos – pályakezdő-támogatással fogadják. Jelenti azt is, hogy az alkalmazott ingyen használhatja a szerződéses buszjáratokat, kedvezményes mobiltelefon-előfizetésre és üdülésre van lehetősége, jelentős összegű a választható béren kívüli juttatások köre, nem is beszélve a bölcsőde finanszírozásáról, az egészség- és nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítésről, a 13. havi fizetésről és a teljesítményösztönzőkről.

Fotó: MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

„És a fejlődési lehetőség?” – érkezik az újabb kérdés.

Az erőműtársaság hisz abban, hogy a tehetség mindent visz. A kötelező képzések mellett a kollégák tanulmányi szerződést is köthetnek, ami után tandíjtámogatást, tanulmányi szabadságot, útiköltség-támogatást vehetnek igénybe. Válogathatnak a vállalat saját szervezésű szakmai képzéseiből is, ilyen a nyelvtanulás és a vezetőfejlesztés.

„Említették a kiegyensúlyozottságot…” – folytatja a leendő munkavállaló.

Az atomerőmű saját egészségügyi szolgálata az évente kötelező alkalmassági vizsgálatok mellett szűrővizsgálatokat is szervez, a Medicover egészségbiztosítón keresztül pedig magas színvonalú magánegészségügyi szakellátást biztosít. Bizonyos munkakörökben kifejezetten kötelező a rekreációs, illetve önismereti és személyiségfejlesztő tréningeken való részvétel. Az Atomerőmű Sportegyesület által kínált számtalan sportolási lehetőséggel bármely dolgozó élhet, például igénybe veheti a balatonfüredi vitorláskikötőt vagy kikapcsolódhat a paksi Füzes Horgásztavaknál.

„És ha családot alapítok?” – érdeklődik a pályakezdő.

Az atomerőműnél ezt is támogatják. Például egyszeri pénzbeli juttatással a házasságkötés után, igény esetén kedvező feltételű paksi bérlakással, kamatmentes lakáscélú kölcsönre való pályázati lehetőséggel és kedvezményes villamosenergia-vételezési lehetőséggel. Szülés után ismét jár az egyszeri pénzbeli támogatás, később a szülő a gyermek nyári felügyeletéhez tábort, beiskolázási támogatást, de családbarát üdülést is igénybe vehet.

Amikor az életpályán nehézségek adódnak, a dolgozók a Humán Alapítvány segítségét is kérhetik. Az atomerőmű a nyugdíjazás után is igyekszik megtartani volt munkatársai tudását, tapasztalatát, és kifejezni a sok évtizedes áldozatos munkájukért járó tiszteletet.

karrierportal.hu

(Borítókép: MVM Paksi Atomerőmű Zrt.)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink