A SPAR elkötelezett a fenntartható jövő mellett

PR Szponzorált tartalom
A SPAR felelős és elkötelezett vállalatként úttörő szerepet vállal a gazdasági, szociális és környezeti problémák, kihívások megoldásában. A kiskereskedelmi lánc összeköti a fenntartható fejlődés olyan területeit, mint a környezetvédelem, az egészséges életmód támogatása, az élelmiszer-biztonság, a munkatársai segítése, valamint a társadalmi felelősségvállalás. Ennek nyitányaként új ernyőmárkát vezet be, melynek szlogenje „SPAR – a fenntartható jövőért”. A cég a fenntarthatósági törekvéseit egy tematikus weboldalon is bemutatja.

 

Vászontáskákkal a műanyagzacskók ellen

A SPAR felelős kereskedelmi nagyvállalatként régóta aktív és változatos tevékenységet végez a fenntarthatósággal kapcsolatos ügyekben. A vállalat ezen munkáját szélesíti ki és szervezi egységbe az Egyesült Nemzetek Szervezete Fenntartható Fejlődési Keretrendszere, az úgynevezett SDG – Sustainable Development Goals – szerint.

Üveg- és alumínium italdoboz visszaváltással a szelektív hulladékgyűjtésért

A SPAR vásárlóival közösen számos jótékonysági, illetve környezettudatos üzleti kezdeményezéssel és az egészségtudatos életmódra ösztönző aktivitásaival eddig is sokat tett a fontos, az élőhelyünket érintő ügyekben, többek között úgy, hogy a vásárlókat megfelelő tájékoztatással tettekre bátorította. Most ezeket egységes keretrendszerbe foglalja a még hatékonyabb cselekvés érdekében. A „SPAR – a fenntartható jövőért” elnevezésű program jegyében a vállalat elsősorban azokra a területekre összpontosít, melyeken eddig is komoly eredményeket ért el vevőivel és partnereivel együtt. Ilyen a környezet védelme, az élelmiszer-biztonság, a munkatársaink biztonsága, az egészséges életmód támogatása és a társadalom hátrányos helyzetű tagjainak segítése.

A vállalat fenntarthatósági programja konkrét kezdeményezéseket indít és hangol össze, mellettük pedig gyakorlati példákkal és informális útmutatásokkal ösztönözni a fogyasztókat a közös cselekvésre. A program középpontjában az élhető jövő szerepel.
Az ernyőmárka bevezetése kapcsán megszületett a program logója és a hozzá tartozó szlogen, valamint elkészült a már megvalósított intézkedéseket bemutató weboldal is – www.sparafenntarthatojovoert.hu –, mely hasznos információkkal látja el az érdeklődő, a fenntartható jövőt támogató fogyasztókat.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink