Stratégiai egyezség a biztosítók között

Pénz beszél
A lakossági biztosítások és a viszontbiztosítás területén működik majd együtt a jövőben a Keszthelyi Holding és a GrECo JLT – jelentették be az érintett társaságok vezetői a Keszthelyi Holding egri konferenciáján. A biztosítócégek stratégiai megállapodást is kötöttek.

Új üzleti területeken kíván piacokat szerezni a száz százalékban magyar tulajdonban lévő, elsősorban biztosításközvetítői tevékenységéről ismert Keszthelyi Holding. Ugyanakkor épít a bécsi székhelyű, mintegy 78 millió eurós árbevételű GrECo JLT tapasztalataira is. Az osztrák biztosítótársaság a világ tizenhat országában működik, és hazánkat is komoly lehetőségnek tartja. A Keszthelyi Holding Egerben megrendezett szakkonferenciáján bejelentették, hogy stratégiai megállapodást kötöttek egymással. Ennek értelmében a két cég a lakossági biztosítások és a viszontbiztosítás területén működik együtt a következő időszakban.

A témával kapcsolatos sajtótájékoztatón Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding alapító-tulajdonosa kifejtette: régóta foglalkoznak azzal, hogy a nagyvállalati szegmensben hogyan tudnának viszontbiztosítás révén is jelentős szolgáltatásokat nyújtani. Ezen a téren komoly üzleti előnyt jelent, hogy a GrECo ezen portfóliója nagyon széles. Egyébként az első ajánlatok már ki is mentek nagyvállalati klienseknek – közölte a szakember.

Továbbá elhangzott, hogy egyéb kooperációról is szó esett a cégek között, így az sem zárható ki, hogy új megállapodások jönnek létre a GrECo magyarországi érdekeltségével, a biztositas.hu internetes felülettel kapcsolatosan. Utóbbit Keszthelyi Erik a legdinamikusabban növekvő piacnak nevezte, ugyanakkor az online üzletág még hiányzik a jelenleg nyolc különböző pénzügyi közvetítőtársaságot a csoportban tudó Keszthelyi Holding működési területéről. A szakember újságírói felvetésre elmondta, hogy amilyen gyorsan a mostani megállapodás megszületett, nem zárja ki, hogy rövid időn belül a szóban forgó üzleti egyezség is összejöhet. Nyomatékosította: a Keszthelyi Holding a jövőben is biztosításközvetítők vállalatcsoportjába történő integrálásával próbál bővülni, céljuk a folyamatos építkezés. A céghez partnervállalatként csatlakozni nemcsak presztízsértékű, de hatalmas előnyökkel is jár – emelte ki az alapító-tulajdonos. Hozzátette azt is, hogy az együttműködő társaságoknak nagyobb jutalékokat, a biztosítási cégekkel történő szorosabb és kedvezőbb kooperációt, alacsonyabb árakat és növekvő árbevételeket tud garantálni.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink