Soros számításai

Mátrix
Két év alatt megduplázódott a menedékkérők száma Németországban a német statisztikai hivatal novemberi jelentése szerint. Ez a szám azonban közelében sincs az eu-s szervezetek által tervezett bevándorlási keretszámokhoz, amelyek leginkább Soros György terveit tartják szem előtt.

A legfrissebb adatok szerint több mint 1 600 000 migráns tartózkodik Németországban. Ez a szám nem sokban marad el a főváros lakosságszámától, amely a KSH 2017-es adatai szerint valamivel több mint 1,7 millió fő.

Játékos matematika

Azonban még ez a szám is elhanyagolható ahhoz képest, hogy a NATO adatai szerint 2020-ig 60 millió bevándorló érkezne Európába, amelyből a Frontex, vagyis az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség statisztikái szerint egymillió migráns már Líbia partjainál várakozik, hogy megindulhassanak Európába. Soros György tervei szerint pedig éppen ennyi bevándorlót kellene befogadnia évenként az Európai Uniónak. Az amerikai tőzsdespekuláns 2015-ben hatpontos javaslattal reagált Orbán Viktor hat pontjára, amelyben a magyar miniszterelnök a migrációs válság megoldására tett javaslatot. Orbán szerint az uniónak minden kiadását egy százalékkal csökkentenie, a tagállamok befizetéseit pedig egy százalékkal növelni kellene. Az ebből összegyűlt milliárdokat pedig a migránsválság kezelésére kell fordítani. A miniszterelnök a gazdasági bevándorlókat és a valódi menedékkérőket az EU határain kívül különválasztaná, a biztonságos országok listájának elkészítését pedig az Európai Unió hatáskörébe vonná. A határok védelmét azon tagállamokra bízná, amelyek készek ebben részt venni.

Soros javaslatai

Soros György szerint Orbán Viktor hat pontja alárendeli az emberi jogokat a határok biztonságának. A javaslatcsomagról azt is megállapította, hogy „az EU-t létrehozó közös értékek megtagadásán keresztül az EU megosztásával és szétverésével fenyeget. Valamint megsérti a törvényeket, amelyek az irányítására szolgálnak.” Orbán javaslatai helyett Soros szerint évi egymillió migránst kellene befogadnia az Európai Uniónak, akiknek két évig fejenként 15 ezer eurót, vagyis nagyjából 9 millió forint segélyt kellene fizetni. Emellett Soros két éve szükségesnek tartotta egy európai uniós közös Menekültügyi és Bevándorlási Ügynökség létrehozását, amely minden menekültügyi eljárást lefolytathatna.

Az uniós számmisztika

Az elmúlt két évben az Európai Unió szervei olyan döntéseket hoztak, amelyek alapján arra lehet következtetni, hogy Soros György elképzeléseit szeretnék megvalósítani. Az Európai Parlament például támogatta az áttelepítési programokat és a migrációs útvonalak létrehozását. Még márciusban nyilatkozta azt az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős biztosa, hogy az uniónak hatmillió migránst kellene befogadnia. Ezután 2017 júliusában Brüsszelben megszavazták az új Európai Menekültügyi Ügynökséget, amelynek célja, hogy a nemzetállamoktól elvéve a döntési kompetenciákat, meggyorsítsa és hatékonyabbá tegye a bevándorlást. Októberben pedig az Európai Parlament egyik szakbizottsága a migránsok felső korlát nélküli befogadásáról döntött, amelyet kötelezővé tennének minden tagállam számára.  

Ezek is érdekelhetnek

További híreink