Gyurcsánynál végképp elborult valami

KépVideó
Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök számára a morális és erkölcsi gátak láthatóan nem léteznek. A 24.hu által szemlézett, egy svájci lap hétvégi mellékletében (miket olvasnak a 24-nél?) megjelent interjúból kerekített összeesküvés-elméletről értekezett egy Facebook-videóban a bukott kormányfő.

A 24.hu által szemlézett George Birbaum-interjúra fűzte fel mondanivalóját az igazságbeszédek királya. Birbaumról annyit kell tudni, hogy Arthur Finkelstein politikai tanácsadó munkatársa volt, aki a magyar kormánynak is adott tanácsokat.

Gyurcsány a videójában többször is valótlannak állította be a magyar kormány tájékoztató kampányait Soros Györgyről és a spekuláns tevékenységéről. A nóta a régi: nincs Soros-terv, nincs Soros által támogatott migráció, nincs semmi, ami Soros. Gyurcsány nagyvonalúan elsiklik a tény fölött, hogy a Financial Times díjat adott a spekulánsnak, aki magánszemélykémt önálló külpolitikát folytat.

Azt sem említi, hogy Tracie Ahern, a Soros Fund Management, azaz Soros amerikai pénzügyi alapjának korábbi pénzügyi vezetője egy kiszivárgott hangfelvételen beismeri, hogy kétezer ember dolgozik Magyarországon Soros akaratának végrehajtásán.

Gyurcsány videója végén elmondja, hogy lehetne egy olyan országot építeni, amely nem az „orbáni gyűlöletre” épít, hanem az „odafigyelésre”, a „megértésre” és Európára. Nyilván az odafigyelés, a megértés és az európaiság nevében lövetett ki szemeket, riogatott 23 millió románnal, uszított a határon túli magyarok ellen, és nyilván ezek jegyében áll össze a náci karlendítéseket divatba hozó Jobbikkal.

De hát mit is várunk a hitelesség szobrától, az igazságbeszédek királyáról, az őszödi nyaralók rémétől? Azt biztos nem, hogy egyszer az életben igazat mondjon.

Borítófotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink