Zöld utat kapott a gyermekvédelmi népszavazás

Hírek MTI / Figyelo.hu
A Nemzeti Választási Bizottság pénteken hitelesítette az Orbán Viktor kormányfő által bejelentett ötkérdéses gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit. Ezzel párhuzamosan úgy tűnik, Karácsony Gergely álkérdéseiből nem lesz referendum. Sőt, ő maga is úgy nyilatkozott, hogy ezzel tisztában van.

A Nemzeti Választási Bizottság pénteken hitelesítette az Orbán Viktor kormányfő által bejelentett ötkérdéses gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit.

A hitelesítéseket rendre kilencen támogatták – Téglási András, Bozsóki Éva, Lugossy-Sági Krisztina, Sasvári Róbert, Szalay Tamás, Tóta Áronné választott tagok, valamint Borbély Andrea, a Jobbik, továbbá Lovas András, a KDNP és Sárhegyi Zoltán, a Fidesz delegáltja -, ellene szavazott Fábián Adrián választott tag és Csonka Krisztián, az LMP delegáltja. A szavazásokban nem vett részt Fazekas Tamás, a Párbeszéd, Litresits András, az MSZP és Avarkeszi Dezső, a DK delegáltja.

A határozatok ellen 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriához.

Orbán Viktor július 21-én jelentette be, hogy gyermekvédelmi népszavazást indít a kormány. A miniszterelnök kijelentette, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, mert nem fogadják el, hogy ellenállunk az LMBTQ-propagandának. A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk – mondta a miniszterelnök.

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

(Borítókép: Gyerekek játszanak a Pünkösdi Gyermekvédõ Szolgálat Nevelõszülõi Hálózat által létrehozott Korai Fejlesztési Központban a megnyitó napján Kaposváron 2021. május 21-én. (MTI/Varga György)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink