Zártosztály: már Mátyás királyban is Orbánt látja az ellenzék

Hírek
Az új, Matolcsyék-féle, "megújított" ezresen Mátyás király nem hasonlít kicsit (nagyon) Orbán Viktorra? - kérdezte az éleslátásáról messze földön híres Párbeszéd-politikus a Facebook-oldalán.  

Tordai Bence kinyitotta laptopját, hiszen volt néhány perce az orvosi rendelés előtt, így átböngészhette a mai híreket. Feltűnt neki az új ezer forintos bevezetéséről szóló cikk, az írásban szereplő fotón alaposan megszemlélte, hogy miképp fest majd az új ezerforintos bankjegy, de hirtelen megállt benne az ütő. Egy tizedmásodpercbe sem került, hogy megállapítsa: az új ezresen Orbán Viktor szerepel, csak álruhába öltözött. “Van képe Mátyás királynak kiadnia magát, azt gondolva, hogy senki nem jön rá a turpisságra” – dörögte maga elé félhangosan.

“Az új, Matolcsyék-féle, »megújított« ezresen Mátyás király nem hasonlít kicsit (nagyon) Orbán Viktorra?” – gyorsan be is pötyögte kérdését a Facebook-oldalára, és izgatottan kezdte várni a reakciókat. Arcán finom mosoly húzódott, homlokán izzadságcsepp gurult végig, feszülten várta a reagálásokat. Amikor látta, hogy jönnek a lájkok, rögtön elöntötte belülről a forróság, majd a szíve egyre gyorsabban kezdett verni, amikor konstatálta, ő vette észre először a diktátor nyilvánvaló megjelenését a bankjegyen. Ekkor már halkan mormolva görnyedt laptopja fölé, hogy sikerén felbuzdulva az újabb Kossuth téri "Párbeszéd-megatüntetés" koreográfiáján kezdjen gondolkodni.

Cikáztak fejében az ötletek, tekintete a messzeségbe révedt, így nem vette észre, hogy egy jó ismerőse – tekintettel Tordai Bence érzékenységére – igazán finoman arra figyelmeztette oldalán, hogy az új ezresen a Mátyás királyt ábrázoló grafika pontosan ugyanaz, mint az immár tizenkilenc éve forgalomban lévőn volt. Bármilyen szomorú is közölni, de a tény az, hogy Mátyásnak nincs semmi köze Viktorhoz.

Az eltévedt tekintetű politikus nem tudta már elolvasni a figyelmeztetést, főképp azért nem, mert jelenése volt: nyílt az ajtó, a pszichiátria rendelésére várók közül az asszisztens hölgy elsőként a Tordai Bence nevet harsogta a folyosón.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink