Zagyva György zsidózott és halálosan fenyegetőzött, késik az elhatárolódás

Hírek
Zagyva György Gyula, volt jobbikos országgyűlési képviselő lezsidózta és halálosan megfenyegette egyik kritikusát, Varga-Bíró Tamást és családját. A volt képviselőt Varga-Bíró azért bírálta, mert Zagyva szerepelt Gulyás Márton új választási rendszert követelő akciójában. Eddig nem érkezett elhatárolódás se Gulyástól, és a tiltakozásban résztvevő egyetlen szereplőtől sem. Orbán Viktor miniszterelnök utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy lépjen fel Zagyva antiszemita fenyegetőzése ügyében.  

“Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel” – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a távirati irodával. Hangsúlyozta, Orbán Viktor az Országgyűlésben több alkalommal is kifejtette, hogy Magyarországon az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van.

Hollik István KDNP-s képviselő közölte, arra kérik a rendőrséget, hogy a leghatározottabban járjon el az ügyben, és részleteiben is vizsgálja ki a történteket. A képviselő a Fidesz-KDNP nevében közölte, a kormány tegye egyértelművé, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek elfogadhatatlanok Magyarországon.

Zagyva György Gyula, volt jobbikos országgyűlési képviselő, a Hatvannégy Vármegye Mozgalom társelnöke az elmúlt héten azzal került be a hírekbe, hogy volt jobbikos képviselőtársával, Pörzse Sándorral és több liberális, baloldali közéleti személyiséggel közösen álltak ki a választási rendszer megváltoztatása mellett. Az akciót Gulyás Márton, több kormányellenes tüntetés szervezője indította el az interneten. A csatlakozók között van Stohl András, Csintalan Sándor, Hajós András és Gálvölgyi János is.

Zagyva épp azért kapott éles bírálatokat a Facebookon, mert liberálisokkal közösen szervezkedik a kormányzat ellen. A videót kritizálta Varga-Bíró Tamás jobboldali zenész, közíró a Facebookon, illetve más portálon is. A többi közt ezt írta: “Nem számít, ki voltál régen, kinek hazudod most magad, és ki szeretnél lenni a jövőben. Ha Gulyás Marci liberális kampányfilmjében, az ő számlaszáma felett pózolva jártatod a pofádat, te is csak egy liberális kö…g vagy.”

Zagyva erre ugyancsak a Facebookon először így reagált: “Varga B. Tamás aki egyébként nagyon benézte ezt a „zagyvagyulaliberálislett” dolgot, mert ha az lettem volna, akkor most nem lenne semmi következménye. Most viszont lesz…”

A volt jobbikos képviselő ezután fel is hívta telefonon a zenészt, és ekkor fenyegette meg halálosan őt és családját. Varga-Bíró a balassagyarmati rendőrségre ment, hogy feljelentse Zagyvát. Már ott hívta fel ismét Zagyva, a beszélgetést egy rendőr is hallotta. “Büdös zsidó! Hagyjuk ezt a zsidó tempót! Figyelj, VBT, ma este ne aludj otthon, neked véged van, ezt nem úszod meg, f….opó köcsög, meg leszel b…va, elintézünk örökre! Kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!” – mondta a rendőr előtt.

Zagyva a Pestisracok.hu-nak elismerte, hogy fenyegetőzött, és zsidózott, de azt tagadta, hogy Varga-Bíró családját is fenyegette volna. Azt mondta, nem is tudta, hogy van Varga-Bírónak családja. A zenész erre viszont a Facebookon közölte, Zagyva néhány éve járt az otthonában, és ismeri a gyerekeit is.

A 2010 és 2014 között képviselő Zagyva már liberális újságírókat és képviselőt is fenyegetett, de volt olyan alkalom is, hogy szamurájkardot mutatott be egy sajtótájékoztatóján.

Gálvölgyi János, Stohl András, Csintalan Sándor, Hajós András, Pörzse Sándor, Gulyás Márton egyelőre nem határolódtak el Zagyva kijelentéseitől. De a Jobbik sem reagált eddig az ügyre.  

Ezek is érdekelhetnek

További híreink