VW-találkozó: nem csak bogarasoknak

Hírek
Tavaly 12 ezer látogatót vonzott a 2012-től megrendezésre kerülő, jelenleg is zajló, immár hatodik Volkswagen-találkozó, mely kezdetben kizárólag a Golf-fanatikusoknak szólt.    

A portfolio mára teljesen kibővült, ugyanakkor az attrakció továbbra is a legendás VW Golfok tuningjai. Legalábbis a Hungaroringre kilátogatók ezzel az élménnyel szembesülhetnek. Józan paraszti ésszel felfoghatatlan az a szenvedély, amely a Golf-rajongóké, azon belül is a GTI-szerelmeseké. Mindenesetre nem feltétlenül muszáj Ausztriába kiruccani azért, hogy látványos tuningjárműveket láthassunk. Egy részük természetesen sufni-tuning, míg a tehetősek a VW-teamhez tartozó műhelyekben adhatnak új optikai kivitelt, valamint erősebb motort az autóikhoz.

A mai, immár hatodik alkalommal megrendezésre került összejövetelen elhangzott, hogy tavaly 12 ezren látogattak ki a Hungaroringre megcsodálni a régi és az új járműcsodákat. A szervezők minimum ebben az érdeklődői számban bíznak.

Persze a lényeg, hogy ne a hagyományos, “utcákon futó” járművekkel találkozhassank az érdeklődők. A márka rajongói számára idén is fontos hír, hogy a Hungaroring Paddock részén felállított nagyszínpad előtti rész kizárólag a Golfról szól, melynek eddigi generációit a szakmai zsűri által kiválasztott 300 modell fogja képviselni.

Közben további modellek, így a Bogár, Bora, Corrado, Jetta, Passat, Polo, Scirocco és Vento modellek, valamint természetesen a Transporterek tulajdonosai, illetve rajongói is találkoznak egymással. A mostani esemény egyik fénypontja volt, hogy bemutatásra kerültek a VW Golf GTI mellett, az R-es, 310 lóerővel bíró verziók, valamint kiderült az is, hogy 2018-től Magyarországon is elérhető lesz a VW Polo GTI változata, mely 200 lőerővel száguldhat majd a honi sztrádákon. A fenitek mellett más, különleges koncepcióautók is várják vendégeinket. Hazánkban először itt megtekinthető a 317 LE rendszerteljesítményű, összkerekes, tisztán elektromos meghajtású BUDD-e, mely a Volkswagen első olyan modellje, melyet már a kifejezetten elektromos járművek részére készített új platformra terveztek, így elsőként enged betekintést a wolfsburgi márka jövő mobilitásával kapcsolatos elképzeléseibe. Továbbá itt kerül sor az új T-Roc modellek magyarországi prezentációjára is.

Borítókép: wolkswagen-talalkozo.hu

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink