Vona Gábor elemez?

Hírek
Toroczkai Lászlót kizárták a Jobbikból, Dúró Dóra így képviselő marad. Jöhet a pártszakadás és a friss politikai elemző, Vona Gábor objektív álláspontja.  

Még nem hivatalos, de kiszivárgott, amiről Gyöngyösi Márton elnökhelyettes már néhány napja (!), múlt időben beszélt: Toroczkait kizárták a pártból. 

Ez már akkor teljesen nyilvánvaló lépés volt, amikor elindult Sneider Tamás ellen az elnöki posztért. Tudta ezt Toroczkai is.

Ez így jobb neki, mintha kilépett volna, nagyobb a botrány, és áldozatként tudja magát pozicionálni. Azt hangoztatja, hogy ő az eredeti Jobbik hangja. Ugyanúgy, ahogy Dúró Dóra is. Bár ő egy kicsit bizonytalanabbul politizál, mint a platformizálódó Toroczkai. Először lehajtott fejjel elfogadja a frakcióból való kizárást, aztán visszakozik, mert bizonyosan egyeztet férjével a született harcos Novák Előddel, és több “renegát” jobbikossal. Kommunikációs szempontból jó húzásnak tűnik az a legfrissebb, tegnapi bejelentése, hogy csak akkor mond le, ha a helyére Toroczkai, vagy más radikális, platformista kerül a frakcióba. Ő ugyanis biztos tudja már, hogy dehogy lesz itt csere, képviselő marad, hiszen Toroczkait is kirúgják a pártból.

Tehát Dúró Dóra független, előreláthatóan a június 23-án zászlót bontó magyar Sinn Féin, Mi Magunk Párt képviseletében dolgozik tovább. A Jobbik pártszakadása így borítékolható.

A színtelen-szagtalan, a baloldali-liberális pártvezetőkre  – kivéve Gyurcsányt – hasonlító, karakter nélküli Sneider Tamásék továbbra is középre húzzák majd a Jobbikot. A Mi Magunk sok jobbikost fog kiszakítani tőlük, akik nagy reményekkel újra a régi Jobbikot látják majd az új pártban. Vona Gábor pedig politikai elemzőként nemsokára elkezdi elemezni a helyzetet. A kivülálló, objektív okfejtésre ugyanis nagy szüksége van a politika iránt érdeklődő közönségnek, főleg a Jobbik ügyében. Vagy nem?

Borítófotó: MTI Kovács Tamás és Facebook

Ezek is érdekelhetnek

További híreink