Volt és jelenlegi sportolói köszöntik a százhuszonöt éves Ferencvárost

Hírek magyarnemzet.hu
1899. május 3-án, azaz 125 éve alakult meg a Ferencvárosi Torna Club. Hazánk legsikeresebb és legnépszerűbb sportklubjának születésnapjáról egy sportlegendával, Rákosi Gyulával, valamint két aktív sportolóval, Dibusz Dénessel és Kurucz-Gurisatti Grétával emlékezik a Magyar Nemzet.

A Ferencvárosi Torna Club dicsőséglistájának ismertetésére alighanem kevésnek bizonyulna a rendelkezésre álló felület, dióhéjban mégis úgy foglalhatnánk össze, hogy ez a klub olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, magyar bajnokok sorát adta a magyar sportnak. A több egyéni- és csapatsportágban is érdekelt multisportklub egyik jeles képviselője a ma is közöttünk élő legenda, a 85 esztendős Rákosi Gyula, aki életének jelentős részét, 70 esztendejét az FTC kötelékében töltötte, és tölti jelenleg is.

Méltó módon ünnepelni

Csodálatos dolog, nagyon büszke vagyok rá, hogy klubunk már 125 éves. Nem semmi, hogy ebből én magam is megélhettem már 70 évet. Valamit biztosan jól csináltam, hogy ilyen sokáig itt tudok lenni. Büszkén vállalom a mai napig mindenhol, hogy a Ferencvároshoz tartozom – kezdte a rá jellemző derűvel a VVK-győztes és olimpiai bronzérmes korábbi labdarúgó, Rákosi Gyula, aki lapunk kérdésére válaszolva megfogalmazta kívánságát a 125 esztendős klubnak. – Azt kívánom, hogy méltó módon ünnepeljük meg a 125. születésnapi évfordulót, vagyis a futballcsapat nyerje meg a Magyar Kupát is, emellett a bajnokságban továbbra is szerepeljen jól. Nem feledkezem meg a további szakágakról sem: vízilabda és kézilabda szakosztályunk már felnőtt a feladathoz, kívánom, hogy a többiek is kövessék őket, és hozzanak minél több dicsőséget a 125 éves Ferencvárosi Torna Clubnak!

Rákosi Gyulát a klubhoz kötődő legkedvesebb emlékeiről is kérdeztük.

Az első ilyen az volt, amikor édesapám először levitt a Ferencvárosba. Idővel bekerültem az első csapatba, onnan a válogatottba, az olimpiára is kijutottam, többszörös válogatott tudtam lenni – ezt mind-mind a Ferencvárosnak köszönhetem. A klubtól megkaptam a lehetőséget, én pedig igyekeztem élni vele – emlékezett Rákosi Gyula.

Egyik legjobb korszakát éli a klub

A zsinórban hatodszor bajnok, évek óta stabil nemzetközi csoportkörös szereplő labdarúgócsapat ezekben az években virágkorát éli, ebben pedig nagy szerepe van Dibusz Dénesnek is, aki éppen tíz éve, 2014-ben csatlakozott az FTC-hez.

Megtisztelő, hogy a labdarúgócsapat kapitányaként élhetem meg az alapítás 125. évfordulóját. Az elmúlt tíz év alatt nagyon sok mindent átélhettem a klubnál, ez is egy komoly mérföldkő, hiszen óriási dolog egy ilyen tradicionális sportegyesületnél szerepelni, pont ebben az időszakban – mondta a Magyar Nemzetnek a futballcsapat hétszeres magyar bajnok kapusa. – Az évforduló szépségéhez talán hozzá tudunk járulni mi is, hiszen újra sikerült bajnoki címet szerezni, illetve az elmúlt évek nagyon szépre sikerültek a labdarúgócsapat életében. Mondhatjuk, hogy az egyik legjobb korszakát éli a klub.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: fradi.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink