Vizsgálják a Botka Lászlót is érintő feljelentést

Hírek

A Legfőbb Ügyészség korrupciós és szervezett bűnözés elleni ügyek főosztálya a Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNYF) továbbította azt a feljelentést, amelyet a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Szabó Bálint tett annak gyanújával, hogy a közelmúltban első fokon lezárult perben – politikai befolyásra – nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket – értesült a Magyar Idők.

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a lapnak közölte: a feljelentést szombaton továbbították a KNYF-nek. Szabó Bálint bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával fordult a Legfőbb Ügyészséghez.

A jogász ebben leírta: információik szerint Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere és Ujhelyi István, a párt politikusa a Szeviép vezetői­vel közösen 2008-ban úgy döntöttek, hogy a jelentős önkormányzati bevételekkel rendelkező céget hagyják bedőlni, a pénzt pedig kampánycélokra vonják ki a társaságból. Az ebből adódó problémákat a helyi hatóságok és politikai befolyásuk segítségével akarták elsimítani, s Szabó szerint ez meg is történt.

Ismeretes: a Szegedi Járásbíróság elsőfokú ítéletében csődbűntett miatt a Szeviép három egykori vezetőjét letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta.
Szabó Bálint érdeklődésünkre közölte: reméli, hogy a KNYF teljes körűen feltárja a tényállást, és ezáltal politikus bűnözők is a hatóság látókörébe kerülnek.

A jogász arról is tájékoztatott: feljelentést tesz a szegedi Jobbik alapszervezetétől érkezett fenyegetés miatt is, ami szerinte azt jelzi, hogy a Szegeden is összeállt MSZP–Jobbik-koalíció példa nélküli mélységekbe süllyedt Botka védelmében.

Borítókép: Origo

Ezek is érdekelhetnek

További híreink