Visszaválthatók a BKK nem járó reptéri járatára szóló buszjegyek

Hírek Figyelo.hu / MTI

Visszaválthatóak a jelenleg nem közlekedő 100E repülőtéri járatra megváltott, fel nem használt buszjegyek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK azt írta, a koronavírus-járvány miatt áprilisában leállt a 100E reptéri busz közlekedése, azonban a járatra egy technikai probléma miatt továbbra is lehet jegyet vásárolni. A fel nem használt jegy teljes vételárát visszatérítik a BKK bármelyik ügyfélközpontjában, kezelési költség nélkül. A mobilapplikációban vásárolt, fel nem használt repülőtéri vonaljegyet is vissza lehet váltani, ilyenkor jóváírják az összeget az ügyfél egyenlegén, az később felhasználható egy másik jegy vásárlására – áll a közleményben.

A Közlekedő Tömeg Egyesület írta meg, hogy

április 1. és szeptember 13. között több mint 15 ezer egyedi díjszabásos, 900 forintos jegyet értékesítettek a jegyautomatákon keresztül.

Közérdekű adatigénylésüket a BKK teljesítette, így tudták kiszámítani a 14 millió forintos összeget. Ugyanakkor azt is közölték, hogy azon személyek, akik megvásárolták a 900 forintos vonaljegyet, csak kis részben váltották vissza azokat, mindössze párszáz darabot. A BKK az egyesületnek küldött levelében arra is hivatkozik, hogy a repülőtéri vonaljegyet a repülőtérre közlekedő más járatokon is elfogadják, azonban erről semmilyen hivatalos tájékoztatás nincs, az utasok pedig más termékekkel (például az 530 forintos átszállójeggyel, vagy az egyébként is meglévő bérletükkel) olcsóbban juthatnak el a reptérre.

(Borítókép: A közvetlen repülőtéri buszjárat Budapest belvárosában 2017. június 27-én. A Liszt Ferenc-repülőtér és a Deák Ferenc tér között július 8-ától közlekedik a 100E jelzésű járat. (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink